Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"VEF Rīga" un Latvijas izlases kapteinis Bertāns nespēlēs apmēram divus mēnešus

"VEF Rīga" basketbolists Dairis Bertāns
"VEF Rīga" basketbolists Dairis Bertāns Foto: vefriga.com

Latvijas čempiones "VEF Rīga" kapteinis Dairis Bertāns ceļgala sānu saites sastiepuma dēļ nevarēs spēlēt apmēram divus mēnešus, trešdien "VEF Rīga" prezidentu Gati Jahoviču citē tīmekļa vietne "Jauns.lv".

Bertāns savainojumu guva sestdienas "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē Jelgavā, kurā "VEF Rīga" ar 74:71 pieveica "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandu.

Bertāns spēlēja nedaudz vairāk nekā 20 minūtes, gūstot piecus punktus divreiz rezultatīvi piespēlējot. Laukumu viņš bija spiests atstāt nepilnas divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām, kad Bertāns bija nopelnījis personisko piezīmi pret Džeilenu Henriju.

Jahovičs sarunā ar "Jauns.lv" atklāja, ka šobrīd "VEF Rīga" meklē sastāva papildinājumu un ka visdrīzāk to papildinās kāds ārvalstu spēlētājs.

Savainojums visticamāk liegs Bertānam dalību arī Latvijas izlasē, kam 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs novembra beigās ir jātiekas ar Beļģiju.

Bertāns FIBA Čempionu līgas pirmajā spēlē guva 31 punktu un palīdzēja komandai ar 86:72 pārspēt 2022./2023.gada sezonas turnīra uzvarētāju Bonnas "Telekom". Otrajā turnīra spēlē bez Bertāna sastāvā "VEF Rīga" otrdien Čehijas pilsētā Opavā ar 71:78 piekāpās Izraēlas vienībai Ramatganas "Maccabi".

Šī Bertānam ir otrā sezona pēc kārtas "VEF Rīga" rindās, klubu pārstāvot arī no 2010. līdz 2013.gadam. Rīgas kluba rindās Bertāns ir izcīnījis četrus Latvijas čempiona titulus.

Karjeras laikā basketbolists ir pārstāvējis arī Latvijas komandas "Valmiera", ASK/"Juniors" un "Rīgas ASK", Spānijas komandas Bilbao "Bizkaia" un Seviljas "Real Betis", Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka" un Itālijas A sērijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Nacionālās basketbola asociācijas komandu Ņūorleānas "Pelicans" un Maskavas apgabala "Himki".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu