Sporta fani droši vien allaž vēlas Latvijas izlasē redzēt komandas spilgtākās zvaigznes jeb labākos spēlētājus, taču jau vairāk nekā divus gadus valstsvienībā nav spēlējis izcilais handbolists Dainis Krištopāns, kuram ir spilgta karjera Eiropas augstākajā klubu līmenī. Ārzemju medijos pērn izskanēja, ka 2,15 metrus un aptuveni 135 kilogramus augumā raženais sportists ir vislabāk apmaksātais handbolists Vācijas bundeslīgā. TVNET+ šķetināja iemeslus, kāpēc Ludzā augušais atlēts pēdējā laikā nav pārstāvējis sarkanbaltsarkano karogu.

Krištopāns jau 15 gadus karjeru veidojis dažādos Eiropas klubos. 19 gadu vecumā (2009. gadā) viņš no dzimtās Ludzas komandas pārcēlās uz Slovākijas klubu Prešovas "Tatran", turpinājumā kļūstot par seškārtēju šīs valsts čempionu.

Pēc tam 34 gadus vecais Krištopāns spēlējis Brestas "Meshkov" (Baltkrievija), Skopjes "Vardar" (Ziemeļmaķedonija), Berlīnes "Fuchsen" (Vācija) un Parīzes "Saint-Germain" (Francija).

Otro sezonu Krištopāns pārstāv Vācijas klubu "Melsungen". kas patlaban ar 10 punktiem sešās spēlēs atrodas bundeslīgas kopvērtējuma galvgalī, bet Eiropas līgā pēc diviem mačiem ir apakšgrupas līderis.

"Melsungen" pērn ar Krištopānu vienojās par līgumu līdz 2027. gada 30. jūnijam. Kluba sporta direktors Mihaels Allendorfs vienošanos ar Latvijas handbolistu nodēvēja par vienu no iespaidīgākajām komandas vēsturē.

Allendorfs arī apgalvoja, ka Eiropas vadošie klubi Krištopānam piedāvājuši krietni ienesīgākus līgumus. Ārzemju medijos izskanējušas aplēses, ka Latvijas handbolists ar algu 60 tūkstoši eiro mēnesī pirms nodokļiem ir viens no vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem Vācijas bundeslīgā.

"Mēs vairākkārt esam centušies ar Daini komunicēt – gan esošā valde, gan iepriekšējā. Situācija ir...