Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto Ar 355 klašu līdzdalību atklāta projekta "Sporto visa klase" jaunā sezona

Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā šodien ar 355 klašu līdzdalību ir atklāta Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) projekta skolēniem "Sporto visa klase" 11.sezona, ziņo LOK.

Projektā "Sporto visa klase" 11.sezonā 2024./2025. gada mācību gadā piedalās 355 klases no 106 skolām, iesaistot 7100 bērnus. Projekta vēsturē tas ir otrs lielākais dalībnieku skaits sezonā.

Skolēni no visas Latvijas vēroja, kā projekta karogu pasākumā ieveda un BMX frīstaila elementus nodemonstrēja olimpietis Ernests Zēbolds. Jauniešus sveica un ceļa vārdus vēlēja šķēpmetēji Līna Mūze-Sirmā un Gatis Čakšs, jauniešus uzrunāja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne, Rīgas Stradiņa Universitātes prorektors Dins Šmits un LOK prezidents Raimonds Lazdiņš.

Projekta ietvaros jau septīto gadu tika pasniegtas LOK specbalvas četrās nominācijās. Par aktīvāko pašvaldību tika atzīts Cēsu novads, par aktīvāko izglītības iestādi - Nīcas vidusskola, par atsaucīgāko klases audzinātāju - Mārīte Viļuma no Jēkabpils 3. vidusskolas un atsaucīgāko sporta skolotāju - Aija Ķēniņa no Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas.

"Pirmie mūsu bērni, kas iesaistījās projektā, šobrīd iet 11. klasē, bet mēs jau pirms tam gribējām iesaistīties kustībā "Sporto visa klase"," saka Ķēniņa, kura kā motivāciju piemin bērnu prieku, pozitīvismu un atsaucību.

Programma "Sporto visa klase" ir radīta 2014. gadā, lai 2.-6. klasēm mērķtiecīgi uzlabotu visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, palielinātu sporta stundu skaitu līdz piecām nodarbībām nedēļā, dotu motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtētu skolēnu sekmes mācībās. LOK uzsver, ka tā ir iespēja izzināt dažādus sporta veidus, kā arī stiprināt izpratni par kopīga rezultāta sasniegšanu vienotā komandā.

LOK atgādina, ka projekta ietvaros jau ceturto gadu LOK un VAS "Latvijas loto" atbalsta iniciatīvu "Kustība, kas vieno", kurā ar "Sporta loterijas" un interaktīvās izlozes "Sporto visi" palīdzību tiek vākti līdzekļi sporta dzīves uzlabošanai Latvijas skolās, kā arī noteikts, kura no projekta skolām šo finansējumu iegūs.

No 13. oktobra ir sākusies interaktīvās izlozes "Sporto visi" jaunā sezona, kurā katru nedēļu tiek izlozēta viena "Sporto visa klase" dalībskola, kas saņem 5000 eiro. Šo finansiālo ieguvumu ir iespējams izmantot skolas sporta infrastruktūras uzlabošanai, sporta ekipējuma un inventāra iegādei.

Trīs gadu laikā 87 Latvijas skolas ir saņēmušas līdzfinansējumu sporta dzīves uzlabošanai. 21 skola atbalstu ir saņēmusi trīs reizes, 27 skolas - divas reizes, bet 39 skolas - vienu reizi.

Šis finanšu atbalsts ir iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri iegādājas "Sporta loterijas" biļetes un piedalās interaktīvajā izlozē "Sporto visi", izvēloties jebkuru ģeogrāfisko punktu Latvijas kartē un kļūstot par izlozes dalībniekiem. Finansējumu saņem skola, kas ir projekta "Sporto visa klase" dalībniece un atrodas vistuvāk katru nedēļu izlozētajam "Sporto visi" galvenajam laimestam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu