Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Stepčenko ASV daiļslidošanas sacensībās "Skate America" pagaidām 11.pozīcijā

Sofja Stepčenko
Sofja Stepčenko Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportiste Sofja Stepčenko piektdien ASV Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensības "Skate America" pēc īsās programmas atrodas 11.pozīcijā.

Stepčenko sniegums īsajā programmā tika novērtēts ar 44,56 punktiem, saņemot 19,05 punktus par tehniskajiem elementiem un 25,51 punktu par programmas komponentēm.

Īsajā programmā labāko rezultātu ar 68,43 punktiem sasniedza ASV daiļslidotāja Izabo Levito, kurai otrajā vietā ar 66,99 punktiem seko tautiete Breidija Tenela, kamēr labāko trijnieku noslēdz Japānas pārstāve Rinka Vatanabe ar 66,54 punktiem.

Stepčenko izvēles programmā sacentīsies svētdien plkst.3.06 pēc Latvijas laika.

"Skate America" startēs arī Deniss Vasiļjevs. Daiļslidotāji sāks sacensības arī īso programmu svētdien plkst.1.16, bet izvēles programma paredzēta svētdienas vakarā plkst.19.04.

2022.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Vasiļjevs septembrī izcīnīja trešo vietu "Nebelhorn Trophy" sacensībās Vācijā, sasniedzot rezultātu 235,72 punkti. Oktobrī "Shanghai Trophy" sacensībās Ķīnā Vasiļjevs izcīnīja otro vietu ar 257,55 punktiem, atpaliekot tikai no Dienvidkorejas daiļslidotāja Džunhvana Ča.

Stepčenko "Nebelhorn Trophy" ar 145,27 punktiem ierindojās 12.vietā 22 sportistu konkurencē.

"Skate America" ir pirmais no sešiem "Grand Prix" posmiem, kas tiek rīkoti dažādās pasaules valstīs. ISU "Grand Prix" fināls notiks decembrī.

Abi Latvijas sportisti trenējas pie Šveices trenera Stefana Lambjēla.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu