Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Bļugeram rezultatīva piespēle, "Canucks" ar Lankinenu vārtos svinot "sauso" uzvaru (1)

Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēle, kamēr Vankūveras "Canucks" ar Artūru Šilovu rezervē un Kevin Lankinenu vārtos svinēja "sauso" uzvaru.

"Canucks" viesos ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja Filadelfijas "Flyers".

Spēles 17. minūtē viesus ar metienu nepiesegtos vārtos vadībā izvirzīja Nilss Hoglanders. Otrā perioda devītajā minūtē vēlreiz nepieskatīts palika "Flyers" vārtu stūris un Broks Besers panāca 2:0.

50 sekundes vēlāk pēc Bļugera uzvarēta iemetiena Kails Šervuds izdarīja zibenīgu raidījumu un nostiprināja "Canucks" komandai vadību.

Bļugers, spēlējot 15 minūtes un 51 sekundi, pa vārtiem nemeta, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja 12 no 24 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Lankinens atvairīja visus 26 metienus, bet viesi pa Sāmuela Ersona vārtiem meta 32 reizes.

"Canucks" ar sešiem punktiem piecās spēlēs ir desmitā Rietumu konferencē, kamēr "Flyers", kuras paspārnē ir Rodrigo Ābols, ar trīs punktiem piecos mačos ir pēdējā, 16. pozīcijā Austrumu konferencē.

Citā mačā, aizsargam Uvim Jānim Balinskim turpinot spēlēt arī kā uzbrucējam, Stenlija kausa glabātāja Floridas "Panthers" mājās ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja iepriekšējo trofejas īpašnieci Vegasas "Golden Knights".

Uzvaras vārtus 17 sekundes pirms papildlaika beigām guva Gustavs Forslings. Viņam piespēlējušais Sems Reinhārts maču noslēdza ar trīs punktiem, jo pamatlaikā izcēlās arī ar vārtu guvumu un asistēja vēl vienā precīzā metienā.

Mājinieki pa Iļjas Samsonova sargātajiem vārtiem meta 49 reizes, savukārt Sergejam Bobrovskim bija jātiek galā ar gandrīz divreiz mazāk jeb 26 metieniem.

Balinskis astoņu minūšu un 16 sekunžu laikā atzīmējās ar divām pārtvertām ripām un neitrālu lietderības koeficientu.

"Panthers" ar deviņiem punktiem septiņās cīņās ir trešā Austrumu konferencē, bet "Golden Knights" sešos mačos iekrājusi septiņus punktus, kas dod astoto vietu Austrumos.

Savainojumu turpina dziedēt vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) atzina Minesotas "Wild" pārākumu. "Blue Jackets" vārtus sargāja Daniils Tarasovs, kurš atvairīja 32 no 35 metieniem.

"Blue Jackets" ar četriem punktiem piecos mačos ir 14. Austrumu konferencē, kamēr "Wild" tikpat spēlēs guvusi divreiz vairāk punktu un ir piektā Rietumos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu