Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Ančeloti: Prasu no Mbapē to pašu, ko prasīju Benzemā

Karlo Ančeloti
Karlo Ančeloti Foto: Reuters/ScanPix

Madrides "Real" futbola komandas treneris Karlo Ančeloti vēlas, lai uzbrucējs Kilians Mbapē koncentrētos uz vārtu gūšanu, nevis presingu, palīdzot komandai, pirmdien preses konferencē sacīja Ančeloti.

Spānijas čempione un Čempionu līgas uzvarētāja "Real" šosezon vēl tikai ir ceļā uz savu labāko sniegumu un joprojām meklē labāko veidu, kā iekļaut komandas modelī bijušo Parīzes "Saint-Germain" superzvaigzni Mbapē pēc viņa ierašanās klubā šajā vasarā.

Madrides klubs oktobra sākumā izbraukumā Lillē zaudēja savā pēdējā Čempionu līgas mačā un otrdien savā laukumā pagājušās sezonas līgas fināla atkārtojumā uzņems Vācijas klubu Dortmundes "Borussia". 1. jūnijā Londonā uzvarēja "Real", nopelnot savu 15. uzvaru Eiropas klubu spēcīgākajā turnīrā.

"Man labāk patīk, ka Mbapē gūst vārtus, nevis presingo," preses konferencē sacīja Ančeloti.

"Centrālā uzbrucēja loma mūsu komandā nav mainījusies. Prasu no viņa to pašu, ko prasīju Karimam Benzemā," saka treneris, salīdzinot Mbapē ar 2023. gadā no komandas aizgājušo Mbapē tautieti. "Gribu, lai viņš ir labā pozīcijā un ir gatavs ik reizi, kad atgūstam bumbu, lai ātri pārietu pretuzbrukumā."

Mbapē šosezon madridiešu rindās 12 spēlēs visos turnīros ir guvis astoņus vārtus. "Barcelona" uzbrucēja Roberta Levandovska kontā 12 spēlēs ir 14 vārti.

Līdz ar Mbapē ierašanās Madridē lielāka loma aizsardzībā ir Džūdam Belinghemam, kurš pagājušajā sezonā bija galvenā "Los Blancos" figūra uzbrukumā.

Bijušais Dortmundes "Borussia" pussargs šosezon deviņās spēlēs vārtus vēl nav guvis, bet pagājušajā gadā savās pirmajās desmit spēlēs viņš guva desmit vārtus.

"Esam apmierināti ar viņa darbu, jo viņš laukumā daudz strādā, vienmēr ir blakus, cīnās un upurē sevi," sacīja Ančeloti.

Treneris atzīst, ka Belinghems šosezon nav guvis vārtus, taču "pārsteigums nav šā gada, bet gan pagājušā gada rādītājs, kad viņš guva milzum daudz vārtu, ko neviens nebija gaidījis".

Spānijas čempionātā "Real" ar 24 punktiem desmit spēlēs ieņem otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no "Barcelona", bet Čempionu līgā ar trim punktiem divās spēlēs ieņem 17. vietu 36 klubu sacensībās, kamēr "Borussia" ar sešiem punktiem ir turnīra līdere.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu