Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Neimars pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma atgriežas laukumā

Neimars
Neimars Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas futbolists Neimars pirmdien atgriezās laukumā pēc vairāk nekā gadu ilga pārtraukuma, Saūda Arābijas kluba "Al Hilal" rindās AAE dodoties laukumā uz maiņu Āzijas Čempionu līgas mačā.

"Al Hilal" uzbrucējs devās laukumā 77. minūtē, viņa komandai svinot uzvaru ar 5:4 (3:1) izbraukuma spēlē ar pašreizējo čempioni AAE komandu "Al Ain".

Bijušais "Barcelona" un Parīzes "Saint-Germain" uzbrucējs nebija spēlējis kopš pagājušā gada 17. oktobra, kad Brazīlijas izlases spēlē viņam plīsa kreisā ceļgala menisks un priekšējās krusteniskās saites.

Neimars, kuram tika veikta operācija un bija jāiziet ilgstošs rehabilitācijas periods, ar 79 vārtiem 128 spēlēs ir savas valsts izlases visu laiku labākais vārtu guvējs.

Pirmdien pirmo reizi kopš savainojuma gūšanas Neimars "Al Hilal" rindās bija pieteikts spēlei.

Tobrīd četras reizes Āzijas Čempionu līgā uzvarējušais Saūda Arābijas klubs, kas šobrīd ir savas valsts čempionāta līderis, bija vadībā ar 5:3. Pa vārtiem bija guvuši Renans Lodi un Sergejs Miļinkovičs-Savičs, bet Salems Al Davsari bija izcēlies ar "hat-trick".

Neimars Saūda Arābijasvirslīgas turnīrā var tikt pieteikts tikai, sākot ar janvāri.

Pretiniekiem ar "hat-trick" izcēlās Sufians Rahimi. 39. minūtē viņš panāca 1:1, bet, kad pirmā puslaika kompensācijas laikā viesi guva divus vārtus, AAE klubs tuvāk par vienu vārtu deficītu tikt nespēja. Pēdējos vārtus Rahimi mača kompensācijas laikā guva ar 11 metru sitienu, bet vēl vienus vārtus guva Mateo Sanabrija.

Rahimi bija "Al Ain" panākumu Āzijas Čempionu līgā kaldinātājs pagājušajā sezonā, kļūstot par turnīra labāko vārtu guvēju un turnīra vērtīgāko spēlētāju.

"Al Hilal" ar deviņiem punktiem trīs spēlēs Čempionu līgā ieņem pirmo vietu Rietumu reģiona grupā, bet "Al Ain" ar vienu punktu ieņem 11. vietu 12 komandu grupā.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu