Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Panthers" pagarina līgumu ar galveno treneri Morisu

Pols Moriss
Pols Moriss Foto: AP/Scanpix

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" ir pagarinājusi līgumu ar komandas galveno treneri Polu Morisu, trešdien paziņoja klubs.

57 gadus vecais Moriss aizvada trešo sezonu "Panthers" galvenā trenera amatā. Viņš divas iepriekšējās sezonas ir sekmējis kluba iekļūšanu Stenlija kausa finālā, aizvadītajā sezonā pirmo reizi komandas vēsturē izcīnot kausu.

Pamatturnīra spēlēs Floridas komanda viņa vadībā ir sasniegusi bilanci 98-58-15, bet Stenlija kausā svinētās 29 uzvaras 45 mačos ir labākais sasniegums komandas vēsturē.

"Moriss savas salīdzinoši īsās darbības laikā Dienvidfloridā ir apņēmīgi sekmējis mūsu organizācijas iepriekš nepieredzētus panākumus," saka "Panthers" hokeja operāciju prezidents un ģenerālmenedžeris Bils Zito, uzsverot trenera lieliskās komunikācijas spējas un stratēģisko prāta ievirzi.

Moriss ar "Panthers" ir uzvarējis septiņās no astoņām Stenlija kausa sērijām, tai skaitā divās septiņu spēļu sērijās.

Moriss ir palīdzējis komandai iegūt Atlantijas divīzijas uzvarētājas titulu 2023./2024. gada sezonā un divas Velsas prinča trofejas Austrumu konferences uzvarētājiem Stenlija kausa izcīņā.

Kopš 2022./2023. gada sezonas sākuma "Panthers" ieņem pirmo vietu līgā metienu skaitā pa vārtiem spēlē (vidēji 35,1 metieni spēlē), bet iepriekšējā sezonā "panteras" uzrādīja labāko rezultātu kluba vēsturē ar 2,41 vidēji mačā ielaistiem vārtiem un vidēji spēlē atļautiem 27,8 metieniem uz saviem vārtiem.

Iepriekšējā sezonā klubs otro reizi triju sezonu laikā uzvarēja Atlantijas divīzijā, sakrājot 110 punktus ar bilanci 52-24-6. 110 sezonā gūtie punkti ir otrs labākais rādītājs komandas vēsturē.

Moriss galvenais treneris ir bijis NHL 1855 pamatturnīra spēlēs, atpaliekot tikai pēc Skotija Boumena ar 2141 spēli. Viņa 873 uzvaras NHL karjeras spēlēs ir ceturtais visu laiku labākais rādītājs līgā.

"Panthers" otrdien savā laukumā ar 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) zaudēja Minesotas "Wild" komandai.

Balinskis spēlēja 11 minūtes un 41 sekundi, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un spēli beidza ar +/- rādītāju nulle.

Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Sems Benets, panākot 1:3.

"Panthers" ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli "panteras" aizvadīs ceturtdien izbraukumā ar Ņujorkas "Rangers".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu