Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Krūzbergs un Bērziņš Pasaules tūres šorttrekā posmā 1500 metros iekļūst pusfinālā

Roberts Krūzbergs
Roberts Krūzbergs Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas sportisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš piektdien Monreālā Pasaules tūres šorttrekā pirmā posma 1500 metru sacensībās iekļuva pusfinālā.

Krūzbergs ceturtajā ceturtdaļfinālā uzvarēja ar rezultātu divas minūtes un 17,286 sekundes, par 57 sekundes tūkstošdaļām apsteidzot Itālijas šorttrekistu Luku Špehenhauzeru.

Arī Bērziņš izcīnīja uzvaru, distanci veikdams divās minūtēs un 22,909 sekundēs un tuvāko sekotāju japāni Danu Ivasu apsteidzot par 0,118 sekundēm.

Nākamajā kārtā iekļuva divi ātrākie katra ceturtdaļfināla slidojuma šorttrekisti, kā arī četri no septiņiem trešo vietu ieguvējiem.

Pusfināli notiks sestdien.

500 metru distancē ceturtdaļfinālā iekļūt izdevās vien Bērziņam. Viņš savā slidojumā ierindojās trešajā vietā, finišējot 40,817 sekundēs, taču bija to divu sportistu skaitā, kas uzrādīja ātrākos rezultātus astoņu grupu trešo vietu ieguvēju vidū.

Tālāk tika arī katra slidojuma pirmo divu vietu ieguvēji. Arī Krūzbergs finišēja trešais, taču viņš distanci veica 41,127 sekundēs, kas bija trešais labākais rezultāts trešo vietu ieguvēju vidū, kā pēdējam ceturtdaļfinālā iekļūstot Bērziņam.

Ceturtdaļfināli notiks sestdien.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas sacensībās Krūzbergs uzvarēja, distanci veikdams divās minūtēs un 22,339 sekundēs, bet Bērziņš sacensības sāka ar ceturtdaļfinālu.

Iepriekš ziņots, ka Bērziņš piektdien pārvarēja pirmo kārtu 500 un 1000 metru priekšsacīkstēs.

Sestdien sacensības sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika, bet svētdien - plkst.16.30.

Pasaules tūrē, kas iepriekš bija zināma ar nosaukumu Pasaules kauss, šosezon tiks aizvadīti seši posmi. Pēc Monreālas sacensībām 1.-3.novembrī sportisti sacentīsies ASV pilsētā Soltleiksitijā, 6.-8.decembrī - Pekinā, 13.-15.decembrī - Seulā, 7.-9.februārī - Nīderlandes pilsētā Tilburgā, un 14.-16.februārī - 2026.gada olimpisko spēļu mājvietā Itālijas pilsētā Milānā.

Komandu ieskaites uzvarētāja saņems Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Kristāla globusu.

Eiropas čempionāts notiks 17.-19.janvārī Vācijas pilsētā Drēzdenē, bet pasaules meistarsacīkstes - 14.-16.martā Pekinā.

Iepriekšējā sezonā no latviešiem vietu uz goda pjedestāla izcīnīja Bērziņš, kurš pirmajā posmā ieguva bronzas medaļu 1500 metru distancē. Savukārt 2022./2023.gada sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu