Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Roberts Liņavskis izcīna pirmo zelta medaļu Latvijai Pasaules čempionātā veikbordā aiz laivas

Foto: Latvijas Ūdensslēpošanas un Veikborda Federācija

Handžou pilsētā notiekošajā Pasaules čempionātā veikbordā aiz laivas lielisku sniegumu ir aizvadījis šā gada Latvijas čempions un Eiropas sudraba medaļnieks veikbordā aiz laivas Roberts Liņavskis, startējot Master Men (30+) grupā. Liņavskis savā kvalifikācijas apakšgrupā uzrādīja labāko rezultātu un saņēma 53,56 punktus. Finālbraucieni noritēja sarežģītos laika apstākļos, kuros Liņavskim izdevās apsteigt tuvākos konkurentus no Japānas un Hongkongas. 

Liņavska finālbrauciena rezultāts 57,11 punkti, sudrabs Japānas sportistam Masayoshi Yamanaka ar 54,47 punktiem, bronza vēl vienam Japānas sportistam Kosuke Mori ar 39,89 punktiem.

Roberts Liņavskis stabīli veica abas sacensību taisnes, izpildot Crowmobe, Tantrum to Blind, Batwing un citus sarežģītus trikus. Konkurenti veica līdzvērtīgus trikus, tomēr tiesneši augstāk novērtēja Liņavska brauciena kvalitāti un kopējo triku kompozīciju.

Foto: Latvijas Ūdensslēpošanas un Veikborda Federācija

Pasaules čempionāts veikbordā aiz laivas Ķīnas pilsētā sākās 22. oktobrī un noslēdzas ar finālbraucieniem 26. un 27. oktobrī. Handžou pilsēta ir viena no attīstītākajām pilsētām, kura uzņēma Āzijas spēles 2023. gadā, nodrošinot sacensības 40 sporta veidos un uzņemot 12 000 dalībniekus no 45 valstīm. Savukārt, šogad notiekošajā Pasaules čempionātā veikbordā aiz laivas piedalās 125 sportisti no 25 valstīm.

Sacensību tiešraidi nodrošina Starptautiskā Ūdensslēpošanas un Veikborda federācija (IWWF), tai ir iespējams sekot līdzi Youtube kanālā.

Sacensību rezultāti pieejami tiešsaistē IWWF mājas lapā.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu