Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Rodionam Kurucam astoņi punkti Mursijas vienības uzvarā ACB mačā

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Rodions Kurucs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva astoņus punktus un palīdzēja viņa un brāļa Artūra pārstāvētajai Mursijas UCAM tikt pie uzvaras.

Mursijas vienība viesos ar 82:75 (21:20, 19:13, 20:17, 22:25) guva panākumu pār "Girona".

Rodions Kurucs laukumā bija 15 minūtes un 50 sekundes un realizēja četrus no sešiem divu punktu metieniem, kā arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem, iekrāja četras rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja piecas piezīmes, izprovocēja vienu sodu, iekrāja +/- rādītāju +25 un efektivitātes koeficientu pieci.

Artūrs Kurucs palika uz rezervistu soliņa.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Lude Hakansons, kamēr Žironas komandas labā 14 punktus guva Aiks Iroegbu.

Citā mačā Ingus Jakoviča pārstāvētā "Coruna" savā laukumā ar 110:86 (24:24, 27:20, 31:16, 28:26) sagrāva Saragosas "Casademont".

Jakovičs spēlēja 18 minūtes un 23 sekundes un, raidot grozā vienu no četriem tālmetieniem un divus no trijiem soda metieniem, guva piecus punktus. Viņa kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba, divas kļūdas, četras piezīmes un divi izprovocēti sodi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +10 un efektivitātes koeficientu trīs.

Svētdien maču aizvadīs arī Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi", kas viesosies pie Madrides "Real".

Mursijas komanda ar bilanci 3-2 atrodas sestajā vietā, "Baxi" ar divām uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem astoto vietu, bet "Coruna" ar diviem panākumu ir 13. starp 18 komandām.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Mursijas UCAM.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu