Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Štolcermanis Itālijas F-4 čempionāta sezonu noslēdz trešajā vietā debitantu ieskaitē

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis svētdien Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātu noslēdza trešajā vietā debitanti ieskaitē un bija devītais kopvērtējumā.

Sezona šajā nedēļas nogalē noslēdzās ar septīto posmu leģendārajā Moncas trasē, kur svētdien tika aizvadīts etapa pēdējais, trešais brauciens. To "Prema" komandas pilots Štolcermanis sāka no 11.pozīcijas jeb sestās starta rindas.

Sacīkšu laikā divas reizes trasē devās drošības mašīna un piloti finišēja zem dzeltenā karoga. Laikā, kad bija iespējami apdzīšanas manevri, Štolcermanis cīnījās pirmā desmitnieka beigās un finišēja desmitais.

Uzvarēja Austrālijas pilots Džanmarko Pradels ("US Racing"), aiz kura bija trīs Štolcermaņa komandas biedri. Otrais bija kopvērtējumā uzvarējušais brits Fredijs Sleiters, bet nākamajās divās pozīcijās finišēja piloti, kas bija priekšā latvietim junioru ieskaitē - amerikānis Aleks Pauels un japānis Kīns Nakamura-Berta.

Sleiters kopvērtējumā iekrāja 383 punktus, par 161 punktu vairāk nekā otro vietu guvušais austrālietis Džeks Bītons ("US Racing"). No junioriem Pauels un Nakamura-Berta noslēdza pirmo sešinieku ar attiecīgi 176 un 170 punktiem, bet Štolcermanis bija devītais ar 97 punktiem.

Šīs meistarsacīkstes ir bijušas starpposms ceļā uz Pirmo formulu (F-1) tādiem autosportistiem kā Lansam Strolam, Lando Norisam, Mikam Šūmaheram un Guaņju Džou.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu