Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Banjaja uzvar Taizemes "Grand Prix" un saasina cīņu par titulu

Itālijas motosportists Frančesko Banjaja
Itālijas motosportists Frančesko Banjaja Foto: AP/Scanpix

Itālijas motosportists Frančesko Banjaja svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 18.posma - Taizemes "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases braucienā un atkal samazināja kopvērtējuma līdera Horhes Martina pārsvaru.

Pirms šī posma abus braucējus šķīra 22 punkti, bet tagad starp spāni Martinu ("Prima Pramac") un Banjaju ("Ducati Lenovo") ir 17 punkti.

Lietainos laikapstākļos notikušajās sacīkstēs Martins sākumā izvirzījās līderpozīcijā, taču pēc kļūdas atkāpās uz trešo pozīciju, palaižot priekšā ne tikai Banjaju bet arī Marku Markesu ("Gresini Racing").

Cīņā par pirmo vietu Markess izslīdēja no trases, tādējādi meistarsacīkšu vadošie divi braucēji bija viens aiz otra, Banjajam nosargājot līderpozīciju.

Otrais finišēja Martins, bet cīņā par trešo pozīciju spānis Pedro Akosta ("Red Bull GasGas") uzveica itāli Fabio di Džannantonio ("Pertamina Enduro VR46"). Sestdien sprintā uzvarējušais Banjajas komandas biedrs Enea Bastianīni pamatsacensībās finišēja 14.vietā.

Martinam kopvērtējumā ir 453 punkti jeb par 17 vairāk nekā Banjajam. Trešais ar 356 punktiem ir Markess, kurš par 11 punktiem apsteidz Bastianīni.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempionu kļuva Banjaja.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu