Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Pirmajā EEVZA U-16 sporta skolu un klubu kausā uzvar Igaunijas un Ukrainas volejbolisti

Foto: Latvijas Volejbola federācija

Šodien Daugavpilī pirmajā Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) kausā sporta skolu un jauniešu klubu komandām U-16 grupā uzvaru puišiem pēc trīs dienās aizvadītām piecām grupas spēlēm svinēja Tallinas “Selver” Sporta skolas pirmā komanda un meitenēm – Viņņicas reģiona komanda no Ukrainas.

2009. un 2010. gadā dzimušo volejbolistu cīņās par izšķirošo puišu komandu cīņā kļuva sestdienas spēle, kurā Tallinas “Selver” Sporta skolas pirmā komanda ar 2-0 (30:28 25:18) pieveica Žitomiras Sporta skolas komandu no Ukrainas. Trešo vietu izcīnīja Jēkabpils Sporta skola, kas cīņā par trešo vietu ar 2-0 (25:13, 25:22) pieveica Tallinas “Selver” Sporta skolas otro komandu. Piekto vietu ieņēma Liepājas Sporta spēļu skolas komanda, bet sesto – Lietuvas vienība SM “Kaunas”.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Liepājas komandas dalībnieks Pēteris Auniņš, bet citās komandās par labākajiem tika atzīti Marks Normans Some (“Selver” Sporta skolas pirmā komanda), Antonijs Kravčenko (Žitomiras Sporta skola), Ņikita Livča (Jēkabpils Sporta skola), Jans Eriks Prakss (“Selver” Sporta skolas otrā komanda) un Luks Nekrošus (SM “Kaunas”).

Foto: Latvijas Volejbola federācija

Meiteņu turnīra izšķirošajā mačā jau pirmajā sacensību dienā Viņņicas reģiona komanda ar 2-1 (20:25 25:22 15:13) pieveica SM “Kaunas”. Pa divām uzvarām un četriem punktiem sakrāja Pērnavas Sporta skola un Daugavpils BJSS, savstarpējā mačā ar 2-0 (25:7, 25:21) uzvarot mājiniecēm, bet ar diviem punktiem sacensības beidza “Selver” Sporta skola un Rīgas Volejbola skolas komanda, savstarpējā cīņā ar 2-0 (26:24 25:22) pārākām esot Rīgas volejbolistēm.

Ukrainas komandā par labāko tika atzīta Jana Voronjuka, Kauņas vienībā – Saule Gedminaite, Daugavpils BJSS – Darja Dobrovoļska, Rīgas komandā – Ksenija Nesterova un Tallinas komandā – Helene-Lisete Jirilo.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu