Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Krūzbergs izcīna otro vietu sezonas pirmajā Pasaules tūres posmā šorttrekā

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs.
Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportists Roberts Krūzbergs svētdien Monreālā izcīnīja otro vietu Pasaules tūres šorttrekā pirmā posma 1000 metru distancē.

Svētdien latvieši šo distanci sāka no gandarījuma kārtas ceturtdaļfināla, kurā Krūzbergs uzvarēja savā skrējienā, bet Reinis Bērziņš tika tālāk ar tiesnešu lēmumu. Nākamajā fāzē jeb cīņā par vietu ceturtdaļfinālā abi latvieši bija vienā skrējienā, kurā Bērziņš uzvarēja, savukārt Krūzbergs šo kārtu pārvarēja pēc tiesnešu lēmuma.

Pamtsacensību ceturtdaļfinālā Krūzbergs izcīnīja uzvaru, bet Bērziņš savā skrējienā bija piektais, tādējādi noslēdzot sacensības 19.vietā. Arī pusfināla slidojumā Krūzbergs bija ātrākais un pirmo posmu noslēdza ar dalību A finālā.

Tajā Krūzbergs pirmajos apļos uzņēmās vadību, vēlāk to pārņemot nīderlandietim Jensam van't Voutam. Sāncensis līderpozīciju neatdeva un svinēja uzvaru ar finišu vienā minūtē un 23,379 sekundēs. Krūzbergs zaudēja 0,112 sekundes, bet trešais bija latvieša komandas biedrs Polijas izlases sportists Mihals Nevinskis, kurš atpalika vēl 0,138 sekundes.

Jau ziņots, ka 1500 metru sacensībās Bērziņš tika B finālā un ierindojās 14.vietā, bet Krūzbergs bija labākais no pusfinālu nepārvarējušiem sportistiem un ierindojās 15.pozīcijā. 500 metros viņi bija attiecīgi 16. un 28.vietā.

Pasaules tūrē, kas iepriekš bija zināma ar nosaukumu Pasaules kauss, šosezon tiks aizvadīti seši posmi. Pēc Monreālas sacensībām 1.-3.novembrī sportisti sacentīsies ASV pilsētā Soltleiksitijā, 6.-8.decembrī - Pekinā, 13.-15.decembrī - Seulā, 7.-9.februārī - Nīderlandes pilsētā Tilburgā, un 14.-16.februārī - 2026.gada olimpisko spēļu mājvietā Itālijas pilsētā Milānā.

Komandu ieskaites uzvarētāja saņems Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Kristāla globusu.

Eiropas čempionāts notiks 17.-19.janvārī Vācijas pilsētā Drēzdenē, bet pasaules meistarsacīkstes - 14.-16.martā Pekinā.

Iepriekšējā sezonā no latviešiem vietu uz goda pjedestāla izcīnīja Bērziņš, kurš pirmajā posmā ieguva bronzas medaļu 1500 metru distancē. Savukārt 2022./2023.gada sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu