Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Lomažs rezultatīvs zaudējumā pret Blumberga komandu; Žagars sekmē uzvaru

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: www.mbb.org.tr

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs svētdien Turcijas čempionāta mačā guva 22 punktus zaudējumā Robertam Blumbergam, savukārt citā spēlē Artūram Žagaram bija deviņi punkti Stambulas "Fenerbahce" uzvarā.

Lomaža pārstāvētā Denizli "Yukatel Merkezefendi" viesos ar rezultātu 78:84 (18:19, 20:16, 25:20, 15:29) zaudēja Stambulas "Galatasaray", kuras rindās trīs punktus guva Blumbergs.

Laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 21 sekundē Lomažs realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, divreiz kļūdījās, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, tika pie negatīva +/- rādītāja (-2) un ar 20 efektivitātes koeficienta punktiem bija produktīvākais viesu rindās. 64 sekundes pirms finālsvilpes viņš tika pie savas piektās piezīmes un nevarēja palīdzēt komandai pēdējā minūtē.

Blumbergs spēlēja 27 minūtes un astoņas sekundes, realizēja vienu no četriem tālmetieniem, izpildīja divus neprecīzus divpunktu metienus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, bloķēja vienu metienu, iekrāja labāko +/- rādītāju uzvarētāju rindās (+18) un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Lomažs bija rezultatīvākais viesu rindās, bet viņa komandas biedrs Šarifs Kūpers izcēlās ar 15 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Uzvarētājiem 23 punkti, sešas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles bija Burahanam Tundzeram.

Tikmēr "Fenerbahce" divu Stambulas komandu duelī viesos ar rezultātu 97:87 (21:29, 27:21, 28:23, 21:14) uzveica "Darussafaka".

Žagars bija "Fenerbahce" starta pieciniekā, un laukumā pavadīja 22 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no sešiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+6) un tika pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem pa 16 punktiem guva Bobans Marjanovičs un Melihs Mahmutolu. Pretiniekus no zaudējuma neglāba Omari Mūra 34 gūtie punkti.

Sestdien Stambulas "Anadolu Efes" bez Rolanda Šmita pieteikumā viesos ar 85:79 uzvarēja Izmiras "Petkim Spor".

"Anadolu Efes" un "Fenerbahce" ir uzvarējušas visās četrās aizvadītajās spēlēs un ieņem attiecīgi pirmo un otro vietu līgā. "Galatasaray" ar bilanci 2-2 ir septītā, bet "Yukatel Merkezefendi" ir cietusi četrus zaudējumus, ieņemot 15.vietu 16 komandu čempionātā.

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu