Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Mahučiha un Duplantis – gada labākie Eiropas vieglatlēti

Ukrainas augstlēcēja Jaroslava Mahučiha
Ukrainas augstlēcēja Jaroslava Mahučiha Foto: AP/Scanpix

Ukrainas augstlēcēja Jaroslava Mahučiha un Zviedrijas kārtslēcējs Armands Duplantis sestdien "Golden Tracks" balvu pasniegšanas sarīkojumā Skopjē tika atzīti par Eiropas 2024.gada labākajiem vieglatlētiem, nedēļas nogalē paziņoja Eiropas Vieglatlētikas savienība (EA).

Sestdien Skopjē Duplantis tika izraudzīts par uzvarētāju cīņā ar Norvēģijas vidējo distanču skrējēju Jākobu Ingebrigcenu un Grieķijas tāllēcēju Miltiadi Tentoglu, bet Mahučihas pretinieces bija Nīderlandes sprintere Femke Bola un britu 800 metru skrējēja Kīlija Hodžkinsone.

Mahučiha Eiropas un olimpiskās čempiones tituliem šogad pievienoja pasaules rekordu augstlēkšanā 2,10 metri, par centimetru labojot 1987.gadā sasniegto bulgārietes Stefkas Kostadinovas sasniegumu, kā arī uzvarēja Dimanta līgā.

Pēdējos divos gados balvu bija izcīnījusi Bola.

Duplantis kārtslēkšanā šosezon uzvarēja Eiropas meistarsacīkstēs un olimpiskajās spēlēs, trīsreiz laboja pasaules rekordu, pārvarot 6,24, 6,25 un 6,26 metru augstumā novietotu latiņu, kā arī kļuva par pasaules čempionu telpās un uzvarēja Dimanta līgā.

Pagājušajā gadā par labāko tika atzīts Ingebrigcens, bet 2022.gadā viņš uzvarētāja laurus dalīja ar Duplanti.

Mahučiha un Duplantis iepriekš ir saņēmuši arī EA "Uzlecošās zvaigznes" balvu.

Šī gada "Uzlecošās zvaigznes" balvu ieguva Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvēja šķēpmešanā serbiete Adriana Vilagoša un Parīzes olimpisko spēļu sestās vietas ieguvējs 1500 metru distancē Nīls Laross no Nīderlandes, kurš olimpisko spēļu finālā sasniedza Eiropas U-20 rekordu (3:29,54).

Īpašu "komandas gara" balvu ieguva Itālijas komanda, kas Eiropas čempionātā Romā ar 11 zelta medaļām ieņēma pirmo vietu medaļu tabulā. Balvu saņēma attiecīgi uzvarētāja 20 kilometru soļošanā Antonella Palmizāno un zelta medaļas ieguvējs lodes grūšanā Leonardo Fabri.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu