Zviedrijas izlases treneris noskaņots aizvest komandu līdz pusfinālam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Zviedrijas futbola izlases galvenais treneris Janne Andešsons ir kaujinieciski noskaņots savu komandu aizvest līdz Pasaules kausa finālturnīra pusfinālam.

Zviedrijas futbola izlase otrdien Sanktpēterburgā Pasaules kausa astotdaļfinālā ar 1:0 pārspēja Šveici, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Pēc spēles zviedru līdzjutēju skandināja trenera vārdu.

«Ja esmu kļuvis par simbolu, varu ar to sadzīvot, tomēr sasniegtais ir visas komandas darbs. Esam gandarīti, jo futbols ir sporta veids, kuru spēlē komandas,» uzsvēra Andešsons.

Zviedri labāko astotniekā iekļuvuši pirmo reizi kopš 1994.gada, kad sasniedza pusfinālu un izcīnīja trešo vietu.

Ceturtdaļfinālā Zviedrijai pretī stāsies Anglija, kas otrdien vien pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Kolumbiju.

«Esam uzņēmuši labu tempu un pārvērtīsim to ellišķīgi labā mačā. Neesam apmierināti ar sasniegto, gribam uzvarēt arī nākamo maču,» pauda Andešsons.

Tikmēr viens no Zviedrijas izlases līderiem Emīls Fošbergs pēc mača nespēja valdīt asaras.

«Pats galvenais ir ticēt sev. Esam pārliecināti par to, ko darām, un ar savu sasniegto esam to apliecinājuši,» atzīmēja Fošbergs.

Savukārt Šveices izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs uzsvēra pretinieku dzelžaino aizsardzību.

«Zviedrija bija laba tieši tajā spēles komponentē, kas tai ir vispiemērotākā, un ar to bija gana, lai mūs uzvarētu. Viņi nebija favorīti ne kvalifikācijā, ne apakšgrupā, bet tika tālāk, jo parādīja labu sniegumu attiecīgi pret Itāliju un Vāciju,» teica Petkovičs.

Zviedrijas izlase varot sagādāt problēmas tehniski meistarīgām un fiziski spēcīgām komandā.

«Daudzi teica, ka Zviedrija ir vidusmēra komanda, bet tā nav. Tā ir stipra komanda, un, ja viņi gūst vārtus, tad aizsardzība ir nesalaužama,» skaidroja Petkovičs.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies nākamās nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu