«TTT Rīga» bruņojas ar vēl vienu izlases spēlētāju Vītolu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TIBOR ILLYES / MTI

Titulētākā Latvijas sieviešu basketbola komanda «TTT Rīga» papildinājusi sastāvu ar valstsvienības spēlētāju Kristīni Vītolu, vēsta klubs. Līgums ar Vītolu, kura sestdien svinēs 27 gadu dzimšanas dienu, noslēgts uz vienu sezonu.

Arī nākamajā sezonā «TTT Rīga» komandu pārstāvēs pieredzējusī basketboliste Gunta Baško, kā arī vienība papildinājusi sastāvu ar izlases spēlētājām Aiju Brumermani un Ditu Rozenbergu.

«Domājot par kluba attīstību un mūsu vēlmi spēlēt Eirolīgā, Kristīne ir viena no atslēgas spēlētājām, kuru vēlējāmies redzēt klubā. Sarunās izdevās vienoties par sadarbību. Kristīne ir taktiski ļoti gudra un daudzpusīga centra spēlētāja, kura var spēlēt arī spēka uzbrucējas pozīcijā. Viņai būs ļoti liela loma aizsardzībā. Varēsim izmantot dažādas sistēmas, kuras mums iepriekšējā Eiropas čempionātā deva iespējas izcīnīt uzvaras,» klubs citē galvenā trenera Mārtiņa Zībarta teikto.

Vītola jau no pērnā gada vasaras zinājusi, ka Zībarts viņu vēlas redzēt komandā.

«Jau no pagājušās vasaras zināju, ka treneris Zībarts vēlas mani redzēt komandā. Sezonas laikā par to nedomāju - koncentrējos, lai palīdzētu klubam, kurā spēlēju. Pēc sezonas saņēmu piedāvājumu no «TTT Rīga». Atbraucot mājās, tikos ar kluba vadību un izdarīju izvēli par labu pašmāju klubam. Man vienmēr tuvākas bijušas valstis, kuras atgādina mājas. To patiesi izbaudīju, spēlējot Polijā. Ir forši ceļot un, darot to, ko mīli, iepazīt citas kultūras, taču tieši šobrīd jutu, ka mājas ir tā vieta, kur man jābūt. Esmu priecīga spert nākamo soli profesionālajā karjerā. Ceru kopā ar «TTT Rīga» baudīt daudz skaistu mirkļu un uzvaru,» pauda Vītola.

Vītola aizvadītajā sezonā pārstāvēja Polijas augstākās līgas komandu Gdiņas «Basket 90», kuru trenēja latviešu speciālists Gundars Vētra. FIBA Eiropas kausā latviešu basketboliste 12 spēlēs vidēji guva 10,5 punktus, izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas, veica 2,6 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,1 bumbu. Savukārt Polijas čempionātā viņai 27 mačos vidēji 13,7 punkti, 6,8 atlēkušās bumbas un 1,8 rezultatīvas piespēles.

Vītola pēc Teksasas Universitātes absolvēšanas 2014.gada vasarā pievienojās Spānijas komandai Saragosas «Mann-Filter», bet nākamajā sezonā viņa pārstāvēja «Perfumerias Avenida», kuras rindās rindās piedzīvoja debiju FIBA Eirolīgā un triumfēja Spānijas čempionātā.

Nākamo sezonu viņa iesāka Spānijas čempionvienībā Salamankas «Perfumerias Avenida», tomēr viņa nebija apmierināta ar savu spēles laiku, tāpēc pēc sportistes iniciatīvas līgums tika pārtraukts. Jau oktobra sākumā viņa pievienojās Stambulas «Galatasaray», kuras sastāvā aizkļuva līdz pusfināliem Turcijas čempionātā un FIBA Eirokausā.

Vītola spēlējusi divos Eiropas čempionāta finālturnīros. Viņa Latvijas valstsvienībā debitēja 2010. gada 31.jūlijā, līdz šim 56 spēlēs gūstot 295 punktus. Vītola palīdzēja komandai izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu.

«TTT Rīga» par Latvijas čempioni un Latvijas-Igaunijas apvienotā čempionāta uzvarētāju kronēta 17. reizes, tajā skaitā piecos iepriekšējos gados.

Aizvadītajā sezonā Rīgas komanda ieguva Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas sudrabu, bet FIBA Eiropas kausā apstājās izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu