Brazīlija abus vārtus iesit kompensācijas laikā un grūtā spēlē uzvar Kostariku (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņā piektdien Sanktpēterburgā (Krievija) E apakšgrupas mačā savas otrās spēles aizvadīja Brazīlijas un Kostarikas futbolisti. Uzvaru ar 2:0 (0:0) izcīnīja Brazīlijas izlase, abus vārtus gūstot kompensācijas laikā.

Abus vārtus Brazīlija guva kompensācijas laikā, kad tā pirmajā minūtē izcēlās Filipe Koutinju, kuram tas bija otrais precīzais sitiens turnīrā, savukārt kompensācijas laika septītajā minūtē izcēlās pasaules dārgākais spēlētājs Neimars.

Brazīliešiem piederēja liels pārsvars, taču Kostarika ar labu sniegumu aizsardzībā, kā arī brazīliešu nespēju izmantot savas iespējas, līdz pēdējai minūtei saglabāja intrigu.

Vēl piektdien E apakšgrupā plkst.21 Kaļiņingradā spēkiem mērosies Serbija un Šveice.

Brazīlijas izlase pirmās kārtas cīņā spēlēja neizšķirti 1:1 ar Šveici, kamēr Serbija ar 1:0 uzvarēja Kostariku. Pirms otrās kārtas noslēguma Brazīlijai ir četri punkti, Serbijai trīs, Šveicei viens, bet Kostarika ir tukšā.

Spēles sākums gan bija līdzīgs un pirmais bīstamais moments bija pie Brazīlijas vārtiem, taču Kostarikas izlases pussargs Selso Borhess no labas pozīcijas sita garām Alisona sargātajiem vārtiem. Savukārt turpinājumā jau liels pārsvars bija brazīliešiem, taču viņi līdz sitieniem pa vārtiem tikpat kā netika, pirmajā puslaikā tikai reizi trāpot Kostarikas vārtu rāmī, taču vietā bija Keilors Navass.

Otrajā puslaikā brazīliešu spiediens pieauga, taču Kostarika veiksmīgi aizsargājās. Spēles liktenis varēja izšķirties 79.minūtē, kad spēles galvenais tiesnesis saskatīja pārkāpumu pret Neimaru un norādīja uz 11 metru soda sitiena atzīmi. Tomēr soģis saņēma informāciju no Video tiesnešu sistēmas jeb VAR, devās noskatīties epizodes videoatkārtojumu un «pendeli» atcēla.

Beigās brazīlieši pretinieku vārtiem uzbruka arvien neatlaidīgāk, kamēr Kostarikas spēlētāju fiziskie spēki izsīka arvien vairāk. Viss rezultājās ar Koutinju precīzu sitienu no soda laukuma vidus, bumbu viņam pa sitienam nometot Gabrielam Žezūsam. Savukārt kompensācijas septītajā minūtē brazīlieši izspēlējās jau līdz sitienam tukšos pretinieku vārtos, pēdējo sitienu izdarot Neimaram.

Brazīlieši nav zaudējuši pēdējos 19 mačos, kamēr Kostarika pēdējos četros mačos ir cietusi neveiksmes.

Abas komandas tikās arī 2002.gada Pasaules kausa izcīņā, kad Brazīlija bija pārāka ar 5:2, kā arī 1990.gadā, brazīliešiem uzvarot ar 1:0. Kopumā 11 savstarpējās cīņās Brazīlija ir izcīnījuši desmit uzvaras ar vārtu attiecību 34:9. Tiesa, reizi pie panākuma tikusi arī Kostarika, kas 2011.gadā Panamerikas spēlēs uzvarēja ar 3:1.

Brazīlija ir visu laiku veiksmīgākā Pasaules kausu dalībniece. Par pasaules čempioni tā kļuvusi piecas reizes - 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002.gadā. Kopumā šī valstsvienība Pasaules kausa izcīņā spēlējusi 21 reizi, pa divām reizēm vēl paliekot otrajā un trešajā vietā. Pirms četriem gadiem savās mājās notikušajā Pasaules kausā brazīlieši palika ceturtajā vietā. Šajā turnīrā komandas galvenais treneris ir Adenors Leonārdu Baši jeb Tite.

Savukārt Kostarika Pasaules kausa izcīņu sasniegusi otro reizi pēc kārtas un piekto reizi kopumā. Iepriekšējās četrās reizēs trijos gadījumos izdevās pārvarēt grupu turnīru, turklāt tieši pirms četriem gadiem Brazīlijā sasniegts labākais rezultāts - ceturtdaļfināls, kur tikai pēcspēles sitienu sērijā tika atzīts Nīderlandes pārākums. Šīs komandas galvenais treneris ir Oskars Ramiress.

Brazīlija - Kostarika 2:0

Vārtu guvēji:1:0 Filipe Koutinju (91'), 2:0 Neimars (97').

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu