Dalasas «Stars» nolīgst kādreizējo Girgensona treneri Montgomeriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Dalasas «Stars» galveno treneri kļuvis Džims Montgomerijs, kurš savulaik trenēja arī latviešu hokejistu Zemgu Girgensonu.

Pašlaik 48 gadus vecais Montgomerijs savas karjeras laikā vēl nekad nav trenējis NHL komandu, tādējādi nākamsezon viņš šajā līgā debitēs. Viņš kļuvis par vēsturē 23.Dalasas komandas galveno treneri.

Viņš amatā nomainījis Kenu Hičkoku, kurš uz vienu sezonu atgriezās darbā ar «Stars», bet tagad devies pensijā.

«Esam ļoti priecīgi paziņot, ka Montgomerijs ir kļuvis par «Stars» jauno galveno treneri,» pavēstīja kluba ģenerālmenedžeris Džims Nīls. «Viņš savas karjeras veiksmīgi vadījis komandas dažādos līmeņos, nostiprinot unikālu kultūru katrā no tām.»

Laika posmā no 2013. līdz 2018.gadam Montgomierijs trenēja Denveras Universitātes hokeja komandu Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), turklāt pagājušajā sezonā viņš vienību aizveda līdz triumfam NCAA pirmās divīzijas čempionātā.

Savukārt laikā no 2010. līdz 2013.gadam viņš bija galvenais treneris un ģenerālmenedžeris Savienoto Valstu Hokeja līgas (USHL) komandā Dubjūkas «Fighting Saints», kur divas sezonas pavadīja arī NHL komandas Bufalo «Sabres» uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Monreālietis pārņēmis Dalasas komandu pēc tam, kad tā astoto reizi pēdējās desmit sezonās neiekļuva Stenlija kausa izcīņā. Līdz izslēgšanas turnīram šogad «Stars» pietrūka tikai trīs punktu.

Savulaik Montgomerijs aizvadījis 122 spēles NHL, kur pārstāvējis «Stars», Sentluisas «Blues», Monreālas «Canadiens», Sanhosē «Sharks» un Filadelfijas «Flyers».

Spēlētāja karjeru Montgomerijs beidza pirms 13 gadiem, kad kļuva par treneri.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu