Putins pirms Pasaules kausa aicina «buksējošo» Krievijas futbola izlasi vairāk saliedēties

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / TT NYHETSBYRÅN

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirms Pasaules kausa finālturnīra savās mājās aicinājis nestabilo Krievijas futbola izlasi vairāk saliedēties.

Krievijas futbola izlase šobrīd pārdzīvo, iespējams, savus sliktākos laikus pēcpadomju periodā, jo tā FIFA rangā noslīdējusi uz 70. vietu un būs viszemāk esošā komanda starp 32 Pasaules kausa finālturnīra dalībniecēm.

Turnīra saimnieki otrdien aizvadīja noslēdzošo pārbaudes spēli, Maskavā cīnoties neizšķirti 1:1 pret Turciju. Šajā mačā Krievijas izlases galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs kļuva par pirmo komandas vadītāju tās vēsturē, kas septiņās cīņās pēc kārtas nav ticis pie uzvarām.

Čerčesovam Krievijā tiek veltīta pamatīga kritika, un arī otrdien līdzjutēji izsvilpa komandu. Šobrīd pozitīvu prognožu pirms nākamajā ceturtdienā paredzētās finālturnīra atklāšanas spēles Krievijas izlases virzienā ir maz.

Tikmēr savu viedokli par futbola izlasi paudis arī Putins, kurš trešdien publicētā intervijā Kremļa mājaslapā internetā sacījis, ka gaida komandu spēlējam ar drosmi.

«Kas attiecas uz mūsu komandu, man jāatzīst, ka diemžēl pēdējā laikā tai nav bijušas lielas uzvaras,» sacīja Putins. «Bet mēs ļoti daudz gaidām, visi līdzjutēji Krievijā gaida komandu spēlējam ar cieņu, rādot modernu, interesantu futbolu un cīnoties līdz galam.»

Jāpiebilst, ka Čerčesova vadītā komanda pamatīgi cietusi no spēlētāju savainojumiem, kā arī pastāvīgām sastāva un spēles sistēmu maiņām.

Krievija A apakšgrupā spēlēs pret Urugvaju, Saūda Arābiju un Ēģipti. Par grupas favorīti tiek uzskatīta divkārtējā pasaules čempione Urugvaja.

Pasaules kausa finālturnīrs sāksies 14.jūnijā un ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu