Broka pretendē uz Starptautiskās Biatlona savienības prezidenta amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente un Rīgas domes deputāte Baiba Broka (VL/TB-LNNK) ir viena no diviem kandidātiem uz Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidenta amatu, pirmdien vēsta starptautiskā organizācija.

Jūnija sākumā bijusī biatloniste un slēpotāja, kā arī ilggadēja politiķe Broka vēl uz četriem gadiem tika pārvēlēta LBF prezidentes amatā, taču tagad viņa mērķē arī uz augstāko iespējamo amatu šajā sporta veidā.

Ar Broku konkurē zviedrs Ūle Dālins.

Tāpat Broka ir pretendente uz vietu IBU padomē, taču tur konkurence ir lielāka, jo uz sešām vietām pieteikušies 17 pretendenti.

IBU kopš 1993.gada vadījis norvēģis Annešs Besbergs, tomēr aprīlī, pēc tam, kad pret viņu tika izvirzītas apsūdzības korupcijā, 72 gadus vecais norvēģis paziņoja par atkāpšanos.

Tieši tāpēc šā gada septembrī IBU kongresā Horvātijas pilsētā Porečā notiks vēlēšanas, uz IBU vadītāja amatu piesakoties Brokai un Dālinam.

LBF prezidenta vēlēšanās Broka atkārtoti amatā tika iebalsota vienbalsīgi.

Tikmēr par valdes locekļiem tika ievēlēti Gundars Upenieks, Kaspars Sakniņš, Intars Berkulis, Andris Kalniņš, Raimonds Bluķis un Agris Lungevičs.

Broka pirmoreiz par LBF prezidenti tika ievēlēta 2014.gada jūnijā. Tobrīd viņa vēl bija Latvijas tieslietu ministre. Pirms četriem gadiem Brokas vienīgais konkurents uz amatu pirms balsojuma bija ilggadējais federācijas prezidents Jānis Bērziņš, kurš gan pirms balsojuma savu kandidatūru atsauca.

Tikmēr jūnijā Brokai pretinieku nebija, jo neviens cits kandidāts nebija iesniedzis pieteikumu kļūt par federācijas prezidentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu