Vācijas šķēpmetēji aizņem visu goda pjedestālu Dimanta līgas posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas šķēpmetēji Tomass Rēlers, Johanness Feters un Andreass Hofmans piektdien ASV Dimanta līgas vieglatlētikā trešā posma sacensībās aizņēma visu goda pjedestālu, atkārtodami pirmajā etapā sasniegto.

Uzvaru ar 89,88 metru tālu metienu izcīnīja Rēlers, otrais ar 89,34 metriem bija Feters, bet trešo vietu ar 86,45 metriem ieņēma Hofmans.

Piekto vietu izcīnīja igaunis Magnuss Kirts, kuram labākajā mēģinājumā šķēps lidoja 83,13 metru tālumā.

Mēneša sākumā viņi šādā pašā secībā kāpa uz goda pjedestāla sezonas pirmajā posmā, kas norisinājās Katarā. Tiesa, toreiz visa trijotne šķēpu meta aiz 90 metru atzīmes. Rēlers šķēpu raidīja 91,78 metru tālumā, Feters meta 91,56 metrus, bet Hofmanam pa spēkam bija 90,08 metri.

Zīmīgi, ka pirmo reizi vēsturē vienās sacensībās trīs šķēpa metēji jaunās konstrukcijas rīku raidīja aiz 90 metru atzīmes.

Sezonas labākais rezultāts tika sasniegts jau 11. martā, kad sacensībās Portugālē Feters meta šķēpu 92,70 metru tālumā.

Pērn šī Vācijas trijotne raidīja šķēpu aiz 91 metra atzīmes, kas ir tālāk par Latvijas rekordu (90,73 metri). Sezonas līderis ar 94,44 metriem bija 1992.gadā dzimušais Feters, bet 93,90 un 91,07 metru tālumā meta 1991. gadā dzimušie Rēlers un Hofmans. Feters un Rēlers pērn katrs trīs reizes meta tālāk par 90 metriem.

Šķēpa mešana vīriem bija Jūdžinas posma pirmās sacensības, kas noritēja Dimanta līgas ieskaitē. Sestdien tiks noskaidroti uzvarētāji vēl 13 disciplīnās.

Šajā sezonā Dimanta līgā paredzēti 14 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu