Kēls: Tagad zinu, ka visi 14 spēlētāji var spēlēt, ja vajag

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls pēc aizvadītajām spēlēm Eiropas līgas grupu turnīrā paudis gandarījumu, ka izdevies uzvarēt visās spēlēs un iekļūt Sudraba līgas labāko četriniekā, kā arī apzināt to, ko var spēlētāji.

«Tagad es zinu, ka visi 14 spēlētāji var spēlēt, ja vajag. Pret Austriju viņi pierādīja, ka visi ir gatavi spēlēt,» savu viedokli Latvijas Volejbola federācijai pauda igauņu treneris. «Nospēlēt labāk ir grūti. Protams, visiem spēlētājiem bija brīži, kad varēja nospēlēt daudz veiksmīgāk. Var teikt, ka spēlējām četras spēles, jo Kosova volejbolā tikai sper pirmos soļus un nav tas pretinieks, ar ko varētu salīdzināt. Tāpēc četrās cīņās dažiem no 14 spēlētājiem bija mazāks spēles laiks. Tomēr kopumā ar puišu darbību esmu apmierināts.»

Trešdien priekšsacīkšu A apakšgrupas noslēdzošajā cīņā savā laukumā Jelgavā Latvija ne bez grūtībām ar rezultātu 3-2 (25:23, 25:20, 20:25, 23:25, 15:13) uzvarēja Austrijas valstsvienību un grupu turnīru noslēdza ar uzvarām visās sešās spēlēs.

«Kad Skopjē uzvarējām [Maķedoniju] trīs setos, jau bija skaidrs, ka finišējam pirms Austrijas. Domāju, austrieši Jelgavā gribēja vinnēt, bet es vēlējos pavērot mūsu spēlētājus pret spēcīgiem pretiniekiem,» sacīja Kēls.

Ceturtdien notikusī Eiropas Sudraba līgas volejbolā finālčetrinieka pusfināla izloze lēma, ka Latvija 15.jūnijā Skopjē tiksies ar Baltkrieviju, bet otra pusfināla spēle būs Maķedonijai ar Horvātiju.

«Protams, vairāk gribējās spēlēt ar Horvātiju, taču būs baltkrievi. Šobrīd katra no četrām komandām Skopjē grib uzvarēt. Mūsu komandā motivācija ir ļoti spēcīga. Visi grib strādāt,» priecājas treneris.

Eiropas Sudraba līgas uzvarētājs bez 50 000 eiro prēmijas saņems biļeti dalībai nākamās sezonas Eiropas Zelta līgā, kamēr otrās vietas ieguvēja no prēmiju fonda iegūs 35 000 eiro, trešā vieta - 20 000 eiro un ceturtā vieta - 15 000 eiro.

Latvijas izlase kopā atkal pulcēsies svētdien, lai aizvadītu pēdējo gatavošanos finālčetrinieka turnīram.

Eiropas līga volejbolā ir ikgadējs turnīrs, kas līdzīgi kā Pasaules līga norisinās vasarā. Latvija līdz šim vienīgo reizi sacensībās piedalījās 2007.gadā, kad ar augstiem panākumiem neizcēlās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu