FIFA prezidents Infantīno: Reti kad esmu tik relaksēts kā tagad

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno pirms Pasaules kausa sākuma Krievijā nejūt satraukumu, jo uzskata, ka turnīrs tiks noorganizēts un aizvadīts augstā līmenī.

«Reti kad esmu tik relaksēts kā tagad,» sacīja Infantīno, noraidot politiskas un citas problēmas, kas padarījušas nākamnedēļ startējošo finālturnīru pretrunīgu.

«Esmu ļoti priecīgs par to, ko varam gaidīt,» Cīrihē sacīja Infantīno, kuram šis būs pirmais finālturnīrs FIFA prezidenta amatā. «Krievija vēlas pierādīt pasaulei, ka ir atvērta valsts, kur cilvēki var atbraukt un svinēt futbola svētkus.»

Infantīno norādīja, ka Krievijai ir daudz ko piedāvāt.

«Tā ir šīs valsts vēsture, kultūra. Esmu turnīru organizēšanā 20 gadus un nekad neesmu redzējis valsti, kas tā gaida līdzjutējus. Ar īpašām identifikācijas kartēm, vīzām par velti, spēļu dienās brīvu transportu,» turnīra organizatorus slavēja FIFA vadītājs.

Iespējamās problēmas turnīrā, kas sāksies 14.jūnijā un ilgs līdz 15.jūlijam 11 Krievijas pilētās, Infantīno noraida.

«Kas attiecas uz FIFA, mūsu uzmanība ir futbolam,» sacīja Infantīno, norādot, ka politiskie jautājumi, iespējamie politisko darboņu boikoti, protestējot pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, viņu neskar.

«Nē, ja bumba ripo, pasaule pievērsīsies futbolam. Politika nevar mūs uztraukt. Cilvēkiem patīk, ka viņu komanda uzvar, bet viņiem ir skumji, ja tā zaudē.»

Tāpat Infantīno noliedza apgalvojumus Krievijas valsts atbalstītā dopinga sistēmā pēc 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm. Viņš uzsvēra, ka FIFA darījusi «visu iespējamo» sadarbībā ar Pasaules antidopinga aģentūru (WADA).

«Pirms Pasaules kausa būs pārbaudītas visu spēlētāju asinis un urīns,» viņš sacīja. «Visi testi veikti bez Krievijas ietekmes. Viss darīts ar paaugstinātu uzmanību, jo zināma ir agrākā situācija,» bilda organizācijas vadītājs.

Infantīno negaida arī līdzjutēju vardarbību, lai gan Krievijā huligāni rada problēmas. «Garantijas nedodam, taču neieteiktu uz Krieviju doties nevienam, kam mērķis varētu būt problēmu radīšana,» viņš teica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu