Palameika: Pirmās sacensības sezonā ir nervu spriedze

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas rekordiste šķēpa mešanā Madara Palameika nākotnē raugās ar cerīgu skatu, pēc starta «Rīgas kausos» žurnālistiem atklāja vieglatlēte.

Palameika otrdien izcīnīja uzvaru «Rīgas kausu» šķēpa mešanas sacensībās dāmām, rīku raidot 62,98 metru tālumā.

«Šķita, ka nevienā metienā nespēju sevi realizēt. Ar centību tiku līdz 62 metriem, bet ar trāpīgumu gan nekur netiku. Nav liela gandarījuma, ja neesmu «trāpījusi» šķēpā. Pirmās sacensības sezonā ir nervu spriedze. Gribas atkal sajust emocijas un ieiet apritē,» stāstīja Palameika.

Šā gada «Rīgas kausi» bija pirmās sporta sacensības rekonstruētajā Daugavas stadionā.

«Atjaunotais Daugavas stadions man ļoti patīk. Tieši šeit es sāku piedalīties nozīmīgākās sacensībās. Ienākot šajā lielajā stadionā, kas tagad kļuvis vēl lielāks, sajūtas ir ļoti patīkamas un mājīgas,» atzīmēja Palameika.

Šķēpa metējām šosezon pirmais Dimanta līgas posms norisinājās 12.maijā Šanhajā, bet 2016.gada šo sacensību čempione Palameika tajā nestartēja.

«Šogad pirmais Dimanta līgas posms norisinājās ļoti tālu, turklāt apstiprinājumu tur piedalīties mēs nesaņēmām laicīgi. Atteicos gaidīt un izmantoju šo laiku, lai gatavotos startiem, kas ir jau sen zināmi,» atklāja Palameika.

«Pēc treniņnometnes atpūtāmies un sākām startēt vietējās sacensībās. Savukārt Dimanta līgā pašlaik plānoju startēt 7.jūnijā Oslo.»

Gatavojoties sezonai, Palameika aizvadījusi divas garas treniņnometnes.

«Daudz strādājām, emocijas ir dažādas, kā parasti. Uguntiņa vēl spīd. Vēl gribu startēt un sevi pilnveidot, nākotnē raugos ar cerīgu skatu,» pauda šķēpmetēja, atklājot, ka sagatavošanās posmā daudz kas mainīts, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu.

«Mērķis ir katru gadu pilnveidoties. Meklējam kļūdas un tās analizējam. Ir interesanti darboties, treniņos nav garlaicīgi.»

Vieglatlētiem šosezon galvenais starts būs vasarā Berlīnē gaidāmais Eiropas čempionāts. «Eiropas čempionātam gatavojamies ļoti cītīgi,» uzsvēra Palameika.

Ar otrdien uzrādīto rezultātu Palameika ir šosezon desmitā labākā šķēpmetēja pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu