Videls atgriežas Rīgas «Dinamo»; pievienojas arī kanādietis Klārks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» parakstījusi līgumus ar kanādiešu uzbrucēju Kevinu Klārku un šajā pašā pozīcijā spēlējošo zviedru Līnusu Videlu, vēsta turnīra rīkotāji.

(Papildināts viss teksts)

Līgumi ar abiem hokejistiem noslēgti uz vienu sezonu.

Pašlaik 30 gadus vecais Klārks iepriekšējās divas sezonas pavadīja Zviedrijas augstākās līgas komandā «Brynas», šosezon regulārajā turnīrā 49 spēlēs gūdams 17 vārtus un veikdams 16 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņam septiņās spēlēs trīs vārti un viena rezultatīva piespēli.

Klārks no 2006. līdz 2010.gadam spēlēja Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA), bet turpmākās trīs sezonas pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Manitobas «Mosse» un Sentdžonsas «IceCaps».

2013.gadā viņš devās uz Eiropu, vienu sezonu spēlējot kopā ar Herbertu Vasiļjevu Vācijas augstākās līgas komandā Krēfeldes «Pinguine», bet pēc tam vienu gadu pārstāvot Hamburgas «Freezers».

Savukārt pirms došanās uz Zviedriju viņš 2015./2016.gada sezonā bija latviešu vārtsarga Ivara Punnenova komandas biedrs Šveices augstākās līgas komandā Langnau «Tigers».

Tikmēr 33 gadus vecais Videls aizvadītajā sezonā Čeļabinskas «Traktor» sastāvā regulārajā čempionātā 46 spēlēs guva astoņus vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles, bet Gagarina kausa izcīņā viņam 16 spēlēs bija trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Videls «Dinamo» pārstāvēja arī 2014./2015.gada sezonā, kad 58 spēlēs guva desmit vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles.

Pēc tam viņš pārcēlās uz Ņižnijnovgorodas «Torpedo», bet sezonu vēlāk pārstāvēja Pekinas «Kuņluņ Red Star» komandu.

Uzbrucēju 2003.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 204.numuru izvēlējās Kolorādo «Avalanche», taču pasaules spēcīgākajā hokeja līgā viņš nav aizvadījis nevienu maču.

Videls savu profesionāļa karjeru sāka pašmāju «Sodertalje» komandā, kur nospēlēja līdz 2011.gadam.

Pēc tam viņš pārcēlās uz citu Zviedrijas vienību Stokholmas AIK, vēlāk finansiālu apsvērumu dēļ pārceļoties uz KHL vienību Hantimansijskas «Jugra», kur aizvadīja arī daļu no 2012./2013.gada sezonas, pēc tam pusotru sezonu pārstāvot Čerepovecas «Severstaļ».

Rīgas «Dinamo» aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus «Dinamo» palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati «Lada» un Hantimansijskas «Jugra». Plānots, ka vienības aizvadīs pa 62 mačiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu