Pātelainena debijā futbolisti stadionā «Daugava» cīnīsies pret Igauniju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase, galvenā trenera amatā debitējot Somijas speciālistam Miksu Pātelainenam, atjaunotajā stadionā «Daugava» spēkosies ar Igaunijas valstsvienību. Baltijas kausa izcīņas mača sākums paredzēts plkst. 18.00, un to tiešraidē translēs bezmaksas video satura portālā TVplay.lv.

2018. gada Baltijas kausa izcīņa sākās trešdien, kad Rakverē mājinieki Igaunijas futbolisti ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Lietuvas izlasi. Savukārt turnīra noslēgums paredzēts otrdien, 5. jūnijā, kad Viļņā spēkosies Latvijas un Lietuvas futbolisti.

Šajā turnīrā, kas pirmo reizi notika jau 1928. gadā, titulētākā komanda ir Latvijas izlase, kas trofeju ieguvusi 12 reizes, turklāt izdevies uzvarēt iepriekšējos trijos turnīros pēc kārtas (2016., 2014. un 2012. gadā). 10 uzvaras ir Lietuvai, bet trīs reizes turnīrā triumfējusi Igaunija.

Baltijas kausa ietvaros oficiālās spēlēs Latvijas izlase ar Igauniju tikusies 24 reizes (14 uzvaras, 9 neizšķirti un 1 zaudējums, vārtu attiecība 32:14), liecina Latvijas Futbola federācijas apkopotā statistika.

Šodien gaidāmais mačs pret Igauniju būs debijas spēle Pātelainenam, kurš Latvijas izlases galvenā trenera amatā oficiāli tika apstiprināts nedaudz vairāk kā pirms nedēļas. Viņš kā galvenais treneris iepriekš strādājis ar Somijas nacionālo izlasi no 2011. līdz 2015. gadam.

Klubu līmenī Pātelainens par treneri strādājis ar komandām Somijā, Skotijā un Taizemē. Savukārt spēlētāja karjeras laikā viņš pārstāvējis dažādus Somijas, Skotijas, Anglijas un Francijas klubus, bet Somijas izlasē aizvadījis 70 spēles.

Par saviem palīgiem Pātelainens izraudzījies Skotijas speciālistu Gordonu Jangu, kurš pašlaik ir dzimtenes otrās līgas komandas «Falkirk» galvenā trenera asistents, kā arī Mareku Zuntneru («Liepājas»/«Mogo») un Aleksandru Koliņko (RFS).

Izsaukumu uz izlasi pēc pusotra gada pārtraukuma izpelnījies «Liepāja»/«Mogo» uzbrucējs Artūrs Karašausks, kuram bija konflikts ar iepriekšējo valstsvienības stūrmani Aleksandru Starkovu, tāpēc durvis uz nacionālo komandu viņam bija slēgtas.

Turpinājumā pēc Baltijas kausa Latvijas izlasei 9. jūnijā paredzēta pārbaudes spēle savā laukumā pret Azerbaidžānu.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs Baltijas kausam un pārbaudes mačam ar Azerbaidžānu:

vārtsargi - Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Kaspars Ikstens (RFS), Jevgeņijs Nerugals (Jūrmalas «Spartaks»);

aizsargi - Vitālijs Maksimenko (Ņidzicas «Termalica», Polija), Vladislavs Gabovs («Riga»), Igors Tarasovs (Vroclavas «Šlask», Polija), Kaspars Dubra, Roberts Savaļnieks (abi - RFS), Vitālijs Jagodinskis (Jasi «Politehnica», Rumānija), Gints Freimanis, Mārcis Ošs (abi - «Spartaks»), Raivis Andris Jurkovskis («Liepāja»/«Mogo»);

pussargi - Aleksandrs Fertovs (RFS), Ritvars Rugins, Vitālijs Rečickis (abi - «Ventspils»), Jānis Ikaunieks, Kristians Damians Torress, Dmitrijs Hmizs (visi - «Liepāja»/«Mogo»), Gļebs Kļuškins (RFS), Vladimirs Kamešs (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Aleksejs Višņakovs («Spartaks»);

uzbrucēji - Valērijs Šabala (Belsko-Bjalas «Podbeskidzie», Polija), Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Artūrs Karašausks («Liepāja»/«Mogo»), Vladislavs Gutkovskis («Termalica»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu