Video: Iepazīsti atjaunoto stadionu «Daugava»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kā pirmie no sportistiem rekonstruēto stadionu iesvētīs vieglatlēti, kuri 29. maijā sacentīsies «Rīgas kausos», bet 2. jūnijā slavenajā Latvijas sporta būvē savu pirmo maču aizvadīs futbolisti, kuri spēkosies ar Igauniju.

«No infrastruktūras viedokļa Daugavas stadions šobrīd ir labākais stadions Latvijā, kur skatītājiem būs viskomfortablāk vērot spēles,» ceturtdien preses konferencē atklāja Latvijas futbola federācijas (LFF) izpilddirektors Edgars Pukinsks, kurš no 1.jūnijā kļūs par LFF ģenerālsekretāru.

«Federācijas uzdevums ir nodrošināt maksimālu komfortu skatītājiem, lai laika apstākļi nebūtu šķērslis apmeklēt spēles.»

Rekonstruētajā Daugavas stadionā pagaidām nav jumta virs tribīnēm, kas varētu radīt zināmu diskomfortu līdzjutējiem sliktu laikapstākļu gadījumā.

«Finansiālie ierobežojumi un Eiropas Savienības prasības līdz šim nav ļāvušas uzbūvēt jumtu, taču nākotnē tas noteikti būs,» turpināja Pukinsks. «Nebūs patīkami, ja spēļu apmeklējums būs mazāks šī iemesla dēļ, tomēr mēs apzināmies, ka šāds risks pastāv.»

Pukinsks pauda, ka Baltijas kausa spēles, kas risināsies jūnija sākumā, būs kā izmēģinājums spēļu organizācijai. «Baltijas līgas mačos izmēģināsim spēļu organizāciju Daugavas stadionā un esmu pārliecināts, ka Nāciju līgas turnīra laikā Latvijas spēles varēsim organizēt augstākajā līmenī.»

Savukārt nacionālā stadiona «Daugava» valdes loceklis Elmārs Martinsons pauda gandarījumu, ka izlase varēs spēlēt Daugavas stadionā.

«Tajā būs viss nepieciešamais - gan apgaismojums, gan 14 metrus plats un deviņus metrus augsts ekrāns, gan skaņu siena, kas mazinās skaņu no dzelzceļa. Tāpat būs modernas un komfortablas mediju darba vietas, medicīnas un dopinga telpas un viss nepieciešamais līdzjutēju un komandu ērtībām,» stāstīja Martinsons.

Tāpat Martinsons atklāja, ka «SynotTip» futbola virslīgas komanda «Metta»/«Latvijas Universitāte» bijusi vienīgā komanda, kas izrādījusi interesi savas mājas spēles aizvadīt Daugavas stadionā.

Savukārt «Viasat Sport Baltic» programmu direktors Toms Circenis atklāja, ka Latvijas futbola valstsvienības spēles dažādos turnīros turpmāk būs iespējams vērot «All Media Baltics» kanālos. Nāciju līgas un Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles tiks demonstrētas kanālā TV6, bet maksas platformā VSB un Viaplay būs skatāmas pārējo valstsvienību spēles šajos turnīros. Tikmēr «Viaplay» un «TVPlay» platformās būs vērojamas Baltijas kausa mači.

Latvijas izlase 2.jūnijā stadionā «Daugava» aizvadīs Baltijas kausa maču pret Igauniju, bet 5.jūnijā Viļņā gaidāma tikšanās ar mājinieci Lietuvu. Savukārt 9.jūnijā valstsvienība aizvadīs pārbaudes cīņu savā laukumā pret Azerbaidžānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu