Bārtulis: Ir redzēts, ka cilvēki melo, bet tā...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis pērnā gada nogalē atstāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finanšu problēmu nomākto Vladivostokas «Admiral» komandu, kas sportistam algu nav maksājusi vairākus mēnešus. Pēc Latvijas izlases treniņa sarunā ar medijiem hokejists neslēpa, ka dzīvē vēl nebija izjutis tik nekaunīgus melus, kas izpaudās kluba vadības solījumos.

Pašlaik 31 gadu vecais Bārtulis ceturtdien kopā ar Latvijas izlasi galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā sāka gatavošanos svētdien, 4. februārī, plkst. 21 «Arēnā Rīga» paredzētajai pārbaudes spēlei pret Kanādas olimpisko izlasi.

Viens no komandas potenciālajiem līderiem aizsargu pozīcijā pērn savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

«Ir forši atgriezties Latvijas izlasē. Viss ir jauns. Interesanti pastrādāt ar jaunu treneri - daudz kas ir dzirdēts. Pieņemu to kā lielu izaicinājumu,» sajūtas klāstīja Bārtulis.

Pēc treniņa Bārtulis pastāstīja par nepatīkamo pieredzi «Admiral» komandā, kurā viņš pavadīja divarpus sezonas, turklāt bija tās kapteinis.

«Grūti bija atstāt komandu tādā veidā, teiksim tā - pretīgi. Vēl joprojām cīnāmies, notiek tiesu darbi. Ir redzēts, ka cilvēki melo, bet tā... nekaunīgi, acīs skatoties. Žēl,» sacīja hokejists.
«Neesmu algu saņēmis kopš septembra. Tālāk arī nav nekā bijis - pat ne kompensācijas. Izrīkojās ļoti cūciski,» par «Admiral» kluba vadības nolaidību turpināja Bārtulis.

Neilgi pēc «Admiral» komandas atstāšanas pērnā gada nogalē Bārtulis pievienojās ambiciozajai Ufas «Salavat Julaev» komandai, kas 2011. gadā izcīnīja Gagarina kausu.

«Ir forši. Viss ir savādāks. Jauna komanda, jauni spēlētāji. Pluss ir tāds, ka vēl spēlētāji [Vladimirs Tkačjovs, Dmitrijs Sajustovs] kopā ar mani pārnāca no «Admiral». Tad ir vieglāk iejusties komandā. Darām savu darbu - spēlējam hokeju,» iejušanos jaunajā komandā pozitīvi vērtēja Bārtulis.

Ufas komanda patlaban ir Čerņiševa divīzijas līdere ar 87 punktiem, kas dod 2. vietu Austrumu konferencē. Līdz regulārā čempionāta beigām «Salavat Julaev» atlikuši divi mači, taču dalība izslēgšanas turnīrā klubam vēl nav garantēta.

«Jā, situācija Austrumu konferencē ir dramatiska. It kā esam otrajā vietā. Taču, ja divas spēles neizdodas... Gatavojamies, jātiek «play-off» ar pēc iespējas augstāku vietu, lai var sākt ar mājas spēlēm,» teica Bārtulis.

«Salavat Julaev» komandā divas sezonas laika posmā no 2013. līdz 2015. gadam spēlēja cits Latvijas izlases aizsargs - Artūrs Kulda, kā arī Pjotrs Sčastļivijs, kurš pazīstams kā bijušais Rīgas «Dinamo» spēlētājs un vieglatlētes Inetas Radevičas vīrs.

«Jā, klubā joprojām strādā masieri un dakteri - atceras Kuldu un Sčastļiviju. Arī mani uzņēma tiešām forši. Prieks, ka esmu tur ticis. Pavisam cits līmenis,» atzīmēja Bārtulis.

2016. gada septembrī Rīgā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase izšķirošajā mačā ar 2:3 piekāpās Vācijai. Šajā turnīrā trīs mačos Bārtulis atzīmējās ar 3 rezultatīvām piespēlēm.

«Protams, pietrūkst tā, ka šoreiz nepiedalīsimies olimpiskajās spēlēs. Gribējās spēlēt. Daudzi čomi no komandas tagad aizbraukuši gatavoties olimpiskajām spēlēm. Novēlēju viņiem veiksmi. Neko darīt, mums jācenšas tikt uz nākamajām,» sacīja Bārtulis.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji. Par spīti tam, pašreizējie olimpiskie čempioni kanādieši būs vieni no favorītiem. Bārtulis gan uzskata, cīņā par medaļām būs ļoti sīva konkurence.

«Grūti teikt, kuri būs favorīti. Daudzi runā par Krievijas izlasi. Es neatmestu somus, zviedrus un arī čehus, kuri labi spēlēja pārbaudes turnīrā Maskavā [pērn decembrī]. Tas ir īss turnīrs. Viena neveiksmīga spēle, un esi ārā,» uzskata Bārtulis.

Latvijas izlases sastāvā Bārtulis aizvadījis 36 spēles, guvis 3 vārtus un veicis 6 rezultatīvas piespēles.

Pieredzējušais aizsargs karjeras laikā piedalījies 66 mačos NHL regulārajā čempionātā Filadelfijas «Flyers» rindās, guvis 1 vārtus un veicis 8 rezultatīvas piespēles. Viņa kontā arī 7 mači Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu