Sociālo tīklu lietotāji lepojas ar pieveiktajām distancēm Rīgas maratonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sociālos tīklus svētdien pārpludinājušas «Lattelecom» Rīgas maratona «atskaites» - ar noskrietajām distancēm un godam nopelnītajām medaļām lepojas kā profesionāli skrējēji, tā entuziasti, uzņēmumu un iestāžu kolektīvi un viesi no ārzemēm. Tikmēr citi lietotāji sūkstās par satiksmes ierobežojumiem.

Svinīgi! ?? #10km #OlyBetTeam #lattelecomrigamarathon

A post shared by ZANE MATUĻONE (@zanematulone) on

Kā ziņots, maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra «NECom».

Savukārt šogad pasākuma rīkotāji cenšas izpildīt IAAF «Zelta» kvalifikācijas zīmes kritērijus.

Kopumā šogad «Lattelecom Rīgas maratons» dažādās distancēs kopā pulcējis rekordlielu dalībnieku skaitu - 37 645 skrējējus no 78 valstīm. «Rimi Bērnu diena» sestdienā pulcēja 12 000 jaunākās paaudzes skrējējus kopā ar ģimenēm, savukārt startam četrās Rīgas maratona distancēs pieteicās 25 645 skrējēji.

Kopā ar 33 402 Latvijas skrējējiem Rīgas maratonā startēja rekordliels skaits ārvalstnieku - 4243 ārvalstnieki no 78 valstīm. Kā uzskata pasākuma rīkotāji, augstais ārvalstnieku skaits liecina, ka maratona eksporta potenciāls un ekonomiskā ietekme turpina pieaugt - 2017.gadā tā tika lēsta 4 566 000 eiro apmērā, Rīgai piesaistīto ārvalstu līdzekļu apjoms tika lēsts 2 545 000 eiro apmērā, bet valstij papildus radītie PVN ienākumi tika lēsti ap 390 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu