Zviedrija uzvar Krieviju un 1/4 finālā stāsies pretī Latvijas hokejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zviedrijas hokeja izlase otrdien Kopenhāgenā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:1, 2:0, 1:0), pārspēja Krieviju, nodrošinot pirmo vietu A apakšgrupā.

Zviedrija ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Latviju, Krievija spēkosies ar Kanādu, ASV cīnīsies ar Čehiju, bet Šveice krustos nūjas ar Somiju.

Krievijas valstsvienībai izdevās vadībā izvirzīties pirmajai, kad vairākumu realizēja Kirils Kaprizovs. Pirmās 20 minūtes beidzās ar minimālu krievu pārsvaru, bet otrajā spēles nogrieznī rezultātu izlīdzināja Mika Zibanejads, bet Rikards Rakels tajā pašā trešdaļā ar metienu no asa leņķa atkal panāca savai komandai pārsvaru.

Spēles pēdējā trešdaļā Krievijas valstsvienība nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet to izmantoja Zviedrija, kuras sastāvā no savas laukuma puses ripu vārtos meta Matīass Ēkholms, palīdzot nodrošināt savai komandai uzvaru A apakšgrupā.

Latvijas hokeja izlase otrdien nodrošināja vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pirmo reizi kopš 2009.gada.

Izšķirošajā B apakšgrupas mačā par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu Latvijas hokejisti ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja pasaules čempionāta rīkotāju Dāniju.

Ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas ceturtdien.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu