«VEF Rīga» basketbolisti pārliecinoši iesoļo LBL finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Iepriekšējās sezonas valsts čempione «VEF Rīga» svētdien sasniedza «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīra finālu. Pusfināla trešajā spēlē «VEF Rīga» savā laukumā ar 80:62 (30:20, 14:11, 22:16, 14:15) uzvarēja «Jūrmalu», sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Līdz ar to rīdzinieki sasnieguši finālu, kur tiksies ar savu principiālo sāncensi «Ventspili» vai «Ogri». Pagaidām sērijā ar 2-1 vadībā atrodas «Ventspils», nākamo maču abām vienībām aizvadot jau pirmdien.

«VEF Rīga» sastāvā svētdien 13 punktus iemeta Mareks Mejeris, kamēr 12 punkti Artim Atem. Savukārt 11 punktus pievienoja Kens Brauns. Savukārt «Jūrmalas» rindās 14 punktus guva lietuvietis Deniss Krestiņins, bet desmit punkti Uģim Pinetem.

Vēl mača pirmās minūtes starp abām komandām aizritēja samērā līdzvērtīgi, jūrmalniekiem godam turoties līdzi «VEF Rīga» tempam. Tiesa, pirmās ceturtdaļas izskaņā rīdzinieki ieguva lielāku iniciatīvu, kas viņiem pirms ceturkšņa beigām ļāva iegūt desmit punktu vadību (30:20). Pirmā puslaika turpinājumā Latvijas čempioni droši turēja vadību savās rokās, lielajā pārtraukumā dodoties ar 13 punktu pārsvaru (44:31).

Otrajā puslaikā spēle bija bez kāpumiem un kritumiem, «VEF Rīga» pārliecinoši kontrolējot notikumus laukumā. Jau šīs mača daļas ievadā rīdzinieku pārsvars teju sasniedza 20 punktus, bet kopumā šaubu par uzvarētāju šajā duelī neradās.

Arī pirmajās divās pusfināla spēlēs uzvaras svinēja rīdzinieki. Pirmajā mačā savās mājās «VEF Rīga» izcīnīja panākumu ar rezultātu 91:74, bet otrajā, kas risinājās Jūrmalā, tika gūta uzvara ar 99:69.

Regulārās sezonas ietvaros abas komandas aizvadīja kopumā trīs savstarpējās spēlēs, visās uzvarot rīdziniekiem, tomēr rezultāti nebija graujoši, attiecīgi 69:60, 86:82 un 75:71.

«Jūrmalai», kas iepriekš LBL startēja ar nosaukumu «Jūrmala»/«Fēnikss», šis ir ceturtais starts izslēgšanas turnīrā, no kuriem tikai vienreiz izdevies pārvarēt pirmo kārtu.

Savukārt «VEF Rīga» kopš vēsturiskā zīmola atjaunošanas katrā no 11 sezonām spēlējusi LBL izslēgšanas turnīrā, turklāt finālā iekļuvusi devīto reizi. Līdz šim izcīnīti pieci tituli.

Rīgas komanda nodrošinājusi vietu arī VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā tiksies ar Maskavas CSKA. Līdz ar to rīdziniekiem arī šogad būs «play-off» mači divās frontēs.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza «Ventspils», kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja «VEF Rīga». Tikmēr «Jūrmalai» bija 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva «Ogre».

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika «Valka»/«Valga», kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās sekoja LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās «Betsafe»/«Liepāja».

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija «Jēkabpils», bet turnīra tabulu noslēdza «Valmiera»/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalījās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīja četru apļu turnīru, kamēr «VEF Rīga» spēlēja trīs apļus, bet «Valka»/«Valga» - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalījās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja «VEF Rīga» komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot «Ventspili», kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva «Barons kvartāls», kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu