Slovākija apspēlē Austriju un izcīna pirmo uzvaru pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules hokeja čempionāta A apakšgrupas mačā pirmo uzvaru turnīrā izcīnījusi Slovākijas izlase, kas ar rezultātu 4:2 (1:1. 2:0 1:1) uzveica Austrijas valstsvienību.

Spēles rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Austrijas izlases hokejists Brians Lēblers, taču nedaudz vēlāk savulaik Rīgas «Dinamo» spēlējušais Marsels Haščāks panāca izlīdzinājumu.

Otrā trešdaļa slovākiem izvērtās krietni veiksmīgāka, jo izdevās gūt divus vārtus, panākot attiecīgi 3:1. Ar precīziem metieniem izcēlās Tomāšs Jurco un Kristians Jarošs.

Pēdējo trešdaļu slovāki iesāka ar divu vārtu pārsvaru, taču austrieši vienus vārtus atguva, kad Peters Šneiders panāca 2:3. Vēlāk vēl vienus vārtus slovāku sastāvā guva Mihals Krištofs.

Spēles atlikušajā laikā gan rezultāts palika nemainīgs un Slovākijas izlase izcīnīja savu pirmo uzvaru turnīrā, kamēr Austrija piedzīvoja trešo neveiksmi.

Otrdien A grupas spēli aizvadīs arī Šveices un Čehijas valstsvienības.

A grupas galvgalī ar deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas Krievija un Zviedrija, kam ar pieciem punktiem divās spēlēs seko Šveice. Četrus punktus sakrājusi Slovākija, bet trīs punkti ir Francijas kontā. Divus punktus savukārt guvusi Čehijas izlase, bet viens punkts ir Austrijai. Baltkrievija pagaidām ir vienīgā A grupas komanda, kurai nav punktu.

Latvijas hokeja izlase otrdien Dānijā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 5:0 pārspēja augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju.

Otrdien B apakšgrupas ietvaros Somija tiksies ar Norvēģiju. Šo spēli tiešraidē pārraidīs LTV7.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar astoņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV, kam ar septiņiem punktiem seko Kanāda. Somijai ir seši punkti divās spēlēs, piecus punktus iekrājusi Latvija, bet trīs punkti tikuši Norvēģijai. Tālāk ar diviem punktiem seko Dānija un Vācija, kamēr Dienvidkoreja pašlaik ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu