Salāhs atzīts par Anglijas futbola premjerlīgas sezonas labāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Rezultatīvais «Liverpool» ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs atzīts par Anglijas futbola premjerlīgas šīs sezonas labāko spēlētāju.

Salāhs šosezon premjerlīgā 33 spēlēs pretinieku vārtsargus pārspējis 31 reizi, atkārtojot rezultativitātes rekordu.

Kopš turnīrā katra komanda aizvada 38 spēles, tikpat vārtus bija guvuši tikai Alans Šīrers (1995./1996. gada sezonā), Krištianu Ronaldu (2007./2008.) un Luiss Svaress (2013./2014.), kurš tobrīd arī pārstāvēja tieši «Liverpool» vienību.

Salāham ir lieliskas iespējas uzstādīt jaunu rekordu, jo «Liverpool» komandai premjerlīgā ir jāaizvada vēl trīs spēles.

Savukārt ņemot vērā arī citus turnīrus, Salāhs savā debijas sezonā «Liverpool» rindās ir izcēlies 41 reizi, jo vienus vārtus guva arī Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā, bet deviņus iesitis UEFA Čempionu līgā, kur Liverpūles komanda otrdien aizvadīs pirmo pusfināla cīņu pret «AS Roma» vienību.

«Tas ir liels gods, saņemt šādu atzinību. Esmu smagi strādājis, tāpēc priecājos, ka ieguvu šo balvu,» svētdien balvas pasniegšanas ceremonijā norādīja Salāhs.

Viņš sestdien guva kārtējos vārtus premjerlīgā, taču «Liverpool» viesos spēlēja neizšķirti 2:2 ar Vestbromvičas «Albion».

Cīņā par premjerlīgas labākā spēlētāja balvu Salāhs pārspēja Anglijas čempionu titulu jau nodrošinājušās Mančestras «City» spēlētāju Kevinu de Bruijni. Uz šo balvu tika nominēti arī «City» futbolisti Līrojs Sanē un Davids Silva, tāpat kā Mančestras «United» vārtsargs Davids de Hea un Totenhemas «Hotspur» līderis Harijs Keins.

Tikmēr par labāko jauno spēlētāju šosezon premjerlīgā tika atzīts Sanē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu