Cibuļskis: Neredzēju iemeslu, kāpēc braukt prom no Čehijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/MountfieldHK

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis karjeras lielāko daļu pavadījis Rīgas «Dinamo», taču šosezon viņš spēlēja Čehijas augstākās līgas komandā Hradeckrālovas «Mountfield». Hokejists sarunā ar portālu TVNET atzīst, ka ar prieku spēlēs šajā klubā arī nākamsezon, jo sportiskais līmenis Čehijā ir augsts, turklāt fani katrā hallē rada lielisku atmosfēru.

Cibuļskis kopš 2009. gada līdz pagājušajam pavasarim pārstāvēja Rīgas «Dinamo» komandu, Kontinentālajā hokeja līgās (KHL) aizvadot 8 sezonas. Individuāli labākā no tām bija 2014./15. gadā, kad 56 regulārā čempionāta mačos aizsargs izcēlās ar 5 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā gada maijā Cibuļskis pievienojās «Mountfield» komandai, kurā jau vienu sezonu bija nospēlējis Latvijas izlases uzbrucējs Andris Džeriņš. Arī viņš pirms tam bija spēlējis Rīgas «Dinamo» sastāvā, kopš 2009. gada.

«Protams, Andris jau bija komandā, visu zināja. Viņš ar visu iepazīstināja, palīdzēja iejusties komandā,» otrdien pēc Latvijas valstsvienības treniņa pastāstīja pašlaik 30 gadus vecais Cibuļskis.

Latviešu pārstāvētā «Mountfield» komanda šosezon Čehijas augstākās līgas regulārajā čempionātā ieņēma 2. vietu, par 8 punktiem atpaliekot no līderes Plzeņas «Škoda». Savukārt izslēgšanas turnīrā šie abi klubi apstājās pusfinālā.

«Viennozīmīgi mērķis bija uzvarēt. Regulārajā čempionātā sevi labi parādījām, iegūstot otro vietu. «Play-off» kaut kas mazliet pietrūka,» sacīja Cibuļskis.

«Mountfield» pusfināla sērijā līdz vienas komandas 4 uzvarām ar 2-4 piekāpās Tršiņecas «Ocelārži» vienībai. Cibuļska un Džeriņa komanda bija nokļuvusi iedzinējos ar 0-3, tad sekoja divas uzvaras papildlaikā, bet noslēgumā piedzīvots zaudējums pagarinājumā.

«Pašam 2 spēles pret Tršiņecu nācās izlaist traumu dēļ. Mēģinājām atspēlēties no 0-3, bet nesanāca. Papildlaikā ielaidām vārtus, metu ripu pa bortu, atsitās tiesnesim pa kāju, ielidoja vārtos un brīvdienas sākās,» neveiksmi nu jau ar smaidu atcerējās Cibuļskis.

Čehijas līgas regulārajā čempionātā 49 mačos Cibuļskis guva 7 vārtus un veica 10 rezultatīvas piespēles, savukārt «play-off» turnīrā aizsargs 11 spēlēs guva 1 vārtus un veica 4 piespēles. Izslēgšanas turnīrā «Mountfield» rindās par Cibuļski rezultatīvāki bija tikai divi komandas biedri, kuri spēlē uzbrucēju pozīcijā.

«Komanda bija spēcīga. Sezona pašam arī bija laba. Kluba vadība bija apmierināta, pagarināju līgumu arī uz nākamo sezonu. Pilsēta ir patīkama, fani ir lieliski. Visi priecīgi, ka palieku komandā. Tiesa, puse komandas sastāva mainīsies, nezinām arī, kas būs treneris, bet gan jau būs labi,» sacīja Cibuļskis, kurš līgumu pagarināja jau marta vidū.

«Neredzēju iemeslu, kāpēc braukt prom, ja mani tur viss apmierina. Atmosfēra mājas spēlēs ir fantastiska. [Čehijas čempionātā] praktiski visās spēlēs halles ir pilnas ar faniem. Viņi nāk ar dūmu svecēm, skandina saukļus. Tur ir cita kultūra, fani mazliet agresīvāki. Ir savādāk,» turpināja Cibuļskis.
Oskars Cibuļskis sniedz autogrāfu «Mountfield» komandas faniem
Oskars Cibuļskis sniedz autogrāfu «Mountfield» komandas faniem Foto: facebook.com/MountfieldHK

Vērtējot sportisko līmeni, Cibuļskis salīdzināja Čehijas čempionātu ar KHL. Viņaprāt, vairākas Čehijas labākās komandas varētu pretendēt uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, kur Rīgas «Dinamo» nav spējis iekļūt pēdējās četras sezonas pēc kārtas.

«Pirmās sešas komandas ir ļoti spēcīgas un varētu spēlēt KHL, turklāt mēģinātu tikt «play-off». Čehijā ir labs līmenis ar labiem pretiniekiem. Tas, ko es pamanīju, - tur spēlētāji reti kļūdās. Visi labi slido un ir daudz tehnisku spēlētāju,» sportisko līmeni Čehijā raksturoja Cibuļskis.
«Ambīcijas bija cīnīties par kausu, tāpēc ir sākumā nedaudz pārdzīvojām, ka sezona beidzās ātrāk nekā cerēts. Ir sakrājies nogurums, taču tagad jātrenējas ar Latvijas izlasi, lai sevi parādītu treneriem un tiktu uz pasaules čempionātu,»

piebilda aizsargs, kurš šonedēļ vēl nekāps uz ledus Latvijas izlases treniņos, bet tā vietā darbosies trenažieru zālē.

«Šādas tādas traumas ir sakrājušās, ceļgalam nedaudz saites sāp, arī ar plecu ir problēmas,» sacīja Cibuļskis, kurš šajā nedēļas nogalē nespēlēs pārbaudes mačos izbraukumā pret Slovākiju, taču varbūt dosies laukumā «Arēnā Rīga» pret Šveici un Kanādu. «Domāju, ka spēlēšu, bet tas būs jāprasa treneriem un ārstam - kā viņi teiks, tā būs.»

Latvijas izlases sastāvā Cibuļskis aizvadījis 93 mačus, guvis 6 vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles. Valstsvienību aizsargs pārstāvējis piecos pasaules čempionātos, tajos nospēlējis 34 mačus, guvis 1 vārtus un veicis 6 rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts sāksies 4. maijā. Tas risināsies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Savukārt turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots 20. maijā.

Latvijas izlase spēlēs B grupā (Herninga):

  • pret Norvēģiju (5.maijs),
  • pret Somiju (6. maijs),
  • pret Dienvidkoreju (8. maijs),
  • pret ASV (10. maijs),
  • pret Vāciju (12. maijs),
  • pret Kanādu (14. maijs),
  • pret Dāniju (15. maijs).

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras grupas vājākā komanda atstās pasaules čempionāta elites divīziju. Izņēmums ir Slovākija, kas rīkos 2019. gada pasaules čempionātu, līdz ar to šī izlase elites divīzijā noteikti spēlēs arī nākamgad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu