Latvietis iegūst 3. vietu Eiropas čempionātā lidošanā vēja tunelī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.eisc2018.com

Pašlaik 26 gadus vecais lidotājs Toms Īvāns pārstāvēja Latviju un ieguva 3. vietu «FAI European Indoor Skydiving Championship» Eiropas čempionātā lidošanā vēja tunelī. Sacensības notika Norvēģijas vēja tunelī «VossVind» pagājušajā nedēļas nogalē. Sportisti sacentās gan individuālajās, gan komandu disciplīnās. Kopumā sacensībās startēja 154 dalībnieki no 20 Eiropas valstīm, vēsta AERODIUM.

«Čempionātā piedalījos open freestyle disciplīnā, kurā jādemonstrē individuāls priekšnesums. Tajā tiek vērtēta ne tikai horeogrāfija, bet arī izvēlēto triku sarežģītība un izpildes precizitāte. Cīņa bija ļoti sīva, jo bija spēcīgi konkurenti, kā rezultātā tikai ar viena punkta starpību no pirmās vietas ieguvēja, ierindojos trešajā vietā,» pēc panākuma pastāstīja Īvāns.

Dalība gan šajās, gan citās starptautiskās lidošanās sacensībās ir lielisks treniņš Īvānam, lai rezultatīvi pārstāvētu Latviju arī pasaules čempionātā lidošanā (FAI World Cup of Indoor Skydiving), kas notiks šogad oktobrī Bahreinas vēja tunelī «Gravity Indoor Skydiving».

Īvāns ar lidošanu nodarbojas kopš 2012. gada, un ir kļuvis par vienu no pasaulē pieredzējušākajiem lidotājiem un šovmeņiem. Īvāns ir ieguvis dalīto 7./8. vietu pasaules čempionātā lidošanā «World Cup of Indoor Skydiving», uzstādījis Pasaules Ginesa rekordu, izpildot visvairāk triku vienas minūtes laikā vēja tunelī, izstrādājis horeogrāfiju un kā lidotājs atveidojis Jack Sparrow lomu Šanhajas Disnejlendas «Karību jūras pirāti» šovā, kā arī kā lidošanas instruktors, šovmenis un treneris piedalījies citos AERODIUM projektos ASV, Kanādā, Ķīnā, Argentīnā, Peru, Somijā, Dānijā, Spānijā un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu