Freimanis par zaudējumu Gibraltāram: Bijām pelnījuši dabūt pa seju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas nacionālās futbola izlases aizsargs Gints Freimanis paudis, ka valstsvienības zaudējums Gibraltāra izlasei ir bijis nesaprotams. Viņš atzīst, ka spēlētāji paši ir vainīgi pie šī kaunpilnā zaudējuma.

Latvijas futbola izlase pagājušajā nedēļā viesos pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:1 zaudēja Gibraltāra valstsvienībai, kas izcīnīja vien otro uzvaru savā vēsturē.

Aizsargs Freimanis šajā mačā nepiedalījās, tomēr viņš atklāja, ka emocijas pēc zaudējuma nav tās labākās. «Ir teiciens, ka no uzvarām praktiski neko nemācās, ka mācās tikai no zaudējumiem. Jebkurā gadījumā tāds zaudējums Gibraltāram nav saprotams nevienam,» stāstīja Freimanis.

«Tas mūsu komandai vēlreiz atgādina, ka neesam futbola lielvalsts - ka nemākam spēlēt kā pirmais numurs, ka nemākam rezultatīvi uzbrukt. Katram spēlētājam ir laiks kārtīgi aizdomāties un izanalizēt, ko katrs pats neizdarīja, lai šo spēli uzvarētu.»

Freimanis pauda, ka grūti izmērīt procentuāli, kur slēpjas galvenais zaudējumu iemesls. «Domāju, katram jāuzņemas atbildība personīgi - gan spēlētājiem, gan treneru štābam. Zaudējumā nav viens konkrēts vaininieks,» izteicās aizsargs.

Latvijas izlases aizsargs atklāja, ka spēlētāji ne vienmēr uz izlasi atbrauc labākajā formā, sākot arī ar viņu pašu. Pēc viņa domām fiziskā forma ir jātrenē klubā, bet pašatdevi un patriotismu gan neviens uztrenēt nevar.

«Turpmāk mums nepieciešams mēģināt labāk sagatavot uzbrukumus, pašiem vairāk kontrolēt bumbu. Lai arī spēlēs tika pieļautas daudz kļūdas, tas, kam esam izgājuši cauri, bijusi laba skola un varētu palīdzēt mums progresēt. Pieļaujot kļūdas šobrīd, domāju, nākotnē izvairīsimies no to atkārtošanas. Tā jau tie futbolisti iemācās spēlēt,» atzina 32 gadus vecais aizsargs.

«Nevēlos šeit kādam publiskajā telpā izpatikt un tamlīdzīgi. Protams, arī es turpmāk centīšos ar savu spēli apliecināt savu vietu Latvijas izlasē, un man tas būs jāpierāda katrā spēlē kluba rindās jaunajā sezonā. Uzskatu, ka atbildība jāuzņemas arī spēlētājiem. Treneris jau nevar iet laukumā mūsu vietā un spēlēt - spēlējam mēs, futbolisti. Tāpēc primāri sākumā jācenšas vainu meklēt sevī!

Citu vainot – tas ir pats vienkāršākais, ko šajā situācijā var izdarīt. Tas, kādi mēs aizbraucam uz izlasi, lielā mērā ir atkarīgs no tā, kā paši strādājam klubā. To neviens nevar noliegt. Acīmredzot bijām pelnījuši dabūt pa seju. Veči, laiks ir pamosties,» uzsvēra Freimanis.

Latvijas komandas spēlētājs nenoliedza, ka spēlētāji, iespējams, Gibraltāru novērtējuši par zemu, kā arī uzskata, ka pozitīvais ir negatīvā mācība, kas tika iegūta Gibraltārā. Freimanis uzskata, ka nākotnē futbolistiem jābūt nedaudz pazemīgākiem un pretinieks jānovērtē vairāk.

«Skaidrs, ka arī rudenī mūs negaida vieglas spēles,» Freimanis komentēja Nāciju līgas cīņas. «Pretim nāks tādas komandas kā Gruzija un Kazahstāna. Mums, spēlētājiem, šobrīd pašiem jāapzinās, ka Nāciju līga ir ļoti laba iespēja tikt uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Katram no mums jāpieliek,» noteica aizsargs.

Freimanis uzskata, ka Nāciju līgā Latvijai neklāsies viegli, tomēr futbolists mentāli jau lēnām gatavojoties šīm cīņām. «Tur vairs nevarēs ar kaut kādiem minimāliem resursiem spēles uzvarēt. Pašreizējā kritika publiskajā telpā vēl vairāk ceļ iekšējo atbildību, ka tam ir jāgatavojas. Nekādā gadījumā pret spēlēm izlasē nedrīkst attiekties vieglprātīgi.»

Futbolists noteica, ka spēlē pret Gibraltāru futbolisti, acīmredzot, bija pelnījuši dabūt pa seju, taču neveiksmē nevainoja tikai galveno treneri Aleksandru Starkovu, bet gan pilnīgi visus komandas dalībniekus.

Gibraltārs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) saimē tika uzņemts aizpērn un Pasaules kausa kvalifikācijā zaudēja visās desmit spēlēs, iekrājot vārtu attiecību 3:47.

FIFA rangā Latvija atrodama 131.vietā, kamēr Gibraltārs ieņem 206.pozīciju.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu