KHL apstiprina Rīgas «Dinamo» dalību nākamajā sezonā; izslēgti 2 klubi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Direktoru padome nākamajai sezonai apstiprinājusi 25 komandas, kuru vidū būs arī Latvijas klubs Rīgas «Dinamo». Savukārt vadība nolēmusi izslēgt no turnīra Arta Ābola trenēto un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvēto Toljati «Lada» vienību, kā arī Hantimansijskas «Jugra» komandu.

(Papildināts viss teksts.)

«Lada», kuras treneru kolektīvā ir arī Viktors Ignatjevs, regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē, apsteidzot vienīgi «Jugra» vienību. Toljati hokejisti sezonas gaitā iekrāja tikpat punktu, cik Rīgas «Dinamo», taču Latvijas komandai bija mazāk uzvaru pamatlaikā, līdz ar to tā palika priekšpēdējā vietā visā līgā.

KHL publicējusi analīzi par komandu potenciālu, ņemot vērā datus par pēdējām trim sezonām. Šajā rangā Rīgas «Dinamo» ir ceturtā no beigām, apsteidzot Čerepovecas «Severstaļ», «Lada» un «Jugra» komandas.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg».

KHL plāno līdz vismaz 2023.gadam būt 24 komandu sastāvā, turklāt iesaistīt arvien vairāk ārzemju vienību, paralēli atskaitot vājākās komandas pēc finansiālajiem rādītājiem un sasniegtajiem rezultātiem.

Tāpat KHL Direktoru padome lēmusi, ka nākamajā sezonā komandas regulārajā čempionātā aizvadīs vismaz 60 spēles, kas ir par četrām vairāk nekā 2017./2018. gada sezonā. Nākamajā sezonā plānots aizvadīt vairāk savstarpējo maču divīzijas un konferences ietvaros.

KHL regulārais čempionāts sāksies 1.septembrī. Iepriekšējās trīs sezonas sākās vēl augustā. Šai sezonai starts tika dots 21.augustā, jo februārī Phjončhanas olimpisko spēļu laikā KHL mači netika aizvadīti.

Visvēlāk sezona sākās 2011.gadā, kad pirmais mačs tika aizvadīts 12.septembrī. Tiesa, sezonas sākums bija iecerēts piecas dienas ātrāk, taču pēc aviokatastrofas, kurā gāja bojā Jaroslavļas «Lokomotiv» hokejisti, tajā skaitā Kārlis Skrastiņš, un komandas personāls, regulārā čempionāta starts tika pārcelts.

KHL 2018./2019. gada sezonā paredzēti trīs izlašu pārtraukumi katrs pa piecām dienām.

Līdz 2018.gada beigām KHL pārbaudīs vairāku klubu finansiālo darbību.

Tāpat KHL noteikusi algu griestus klubiem. Nākamajā sezonā vienai komandai tie būs 850 miljoni rubļu (11,9 miljoni eiro), kurus pārsniedzot būs jāmaksā 20% sods. 2019./2020.gada sezonā algu griesti būs 800 miljoni rubļu (11,8 miljoni eiro) ar 30% sodu to pārsniegšanas gadījumā. Savukārt 2020./2021.gada sezonā algu griesti nekādā gadījumā nevarēs pārsniegt 900 miljonus rubļu (12,6 miljonus eiro).

Lai klubi ieguldītu jauno hokejistu attīstībā, netiks ņemti vērā atalgojumi spēlētājiem līdz 21 gadu vecumam.

Lai palielinātu televīzijas auditoriju, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā vienā dienā spēkosies pa diviem Austrumu un Rietumu konferences pāriem, bet nākamajā dienā notiks pārējie konferenču dueļi. Starp mačiem būs viena diena atpūtai.

Tāpat tiek apsvērts jauns izslēgšanas turnīra trešās kārtas formāts, kurā savā starpā tiktos Austrumu un Rietumu konferences vienības.

Nākamās sezonas kalendārs tiks apstiprināts 15.jūnijā, lai komandas laikus var saplānot lidojumus un mārketinga aktivitātes.

Tāpat KHL Direktoru padome lēmusi, ka nākamajā sezonā KHL Visu zvaigžņu spēle norisināsies Kazaņā. Vispirms 19.janvārī notiks meistarības konkursi, bet nākamajā dienā tiks aizvadīts mačs. Savukārt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kauss jeb Zvaigžņu spēle norisināsies 13.janvārī Ņižņekamskā.

Uz KHL Visu zvaigžņu spēles rīkošanu pretendēja arī Helsinki, Omska un Magņitogorska.

Nākamā KHL būs 11.sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu