«Cavaliers» treneris Lū veselības dēļ uz nenoteiktu laiku pametis komandu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas «Cavaliers» galvenais treneris Tairons Lū slimības dēļ uz nenoteiktu laiku atkāpies no komandas galvenā trenera amata.

Sestdienas NBA regulārā čempionāta spēlē pret Čikāgas «Bulls» pie sava 70.karjeras «triple-double» tika Lebrons Džeimss, kurš palīdzēja Klīvlendas «Cavaliers» izbraukumā ar 114:109 pieveikt Čikāgas «Bulls». Taču spēli veselības problēmu dēļ nevarēja pabeigt Klīvlendas vienības treneris Lū, kurš mača laikā devās pie ārstiem.

Tā nebija pirmā reize šosezon, kad 40 gadus vecajam speciālistam veselības likstas neļāva visu spēli būt kopā ar komandu.

Lū savā paziņojumā paskaidroja, ka viņš sajutis sāpes krūšu daļā un citus nepatīkamus simptomus. Tāpat trenerim pēdējā gada laikā esot radušās problēmas ar miegu. Lū tika veiktas medicīniskas pārbaudes, taču pagaidām konkrēta slimības diagnoze viņam nav noteikta.

«Pēc vairākām apspriedēm ar ārstiem, secināju, ka labākais veids, kā palīdzēt komandai, būtu uz nenoteiktu laiku atkāpties no trenera amata,» pauda Lū, «Koncentrēšos uz savas veselības nostiprināšanu, un pēdējā lieta, ko es varētu vēlēties, - lai manu problēmu dēļ ciestu komanda.»

Klīvlendas komanda sestdienas mačā savainojumu dēļ iztika bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem - Kevina Lava, Rodnija Huda, Kaila Korvera un citiem, tāpēc lielāka loma bija jāuzņemas tieši Džeimsam.

Savukārt Džeimss šo maču noslēdza ar 33 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm, bet 21 punktu pievienoja Džefs Grīns. Savukārt «Bulls» labā 34 punktus iemeta Denzels Velentains.

Turnīra Austrumu konferences kopvērtējuma līdere joprojām ir Toronto «Raptors», kam ir 52 uzvaras 70 spēlēs, bet Toronto seko Bostonas «Celtics» ar 47 panākumiem 70 mačos. Šīs abas komandas jau ir nodrošinājušas dalību izslēgšanas turnīrā. Savukārt «Cavaliers» ar 40 uzvarām 69 spēlēs ir trešā.

Tikmēr 11.vietā Austrumos ir savainotās latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks», kam ir 25 uzvaras 70 cīņās, vairs nepretendējot uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Rietumu konferencē pirmajā vietā ir Hjūstonas «Rockets» ar 56 uzvarām 70 mačos, bet otrajā pozīcijā atrodas Goldensteitas «Warriors» ar 53 panākumiem 70 cīņās, bet Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» ir septītajā vietā ar 40 uzvarām 70 mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu