Barselonā un Stambulā noslēdzas Čempionu līgas astotdaļfināli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ar spēlēm Stambulā un Barselonā šovakar noslēgsies Eiropas prestižākā futbola klubu turnīra UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla kārta.

Stambulas «Bešiktaš» no Turcijas plkst. 19.00 savā laukumā uzņems Vācijas futbola flagmani Minhenes «Bayern», kas jau pirms šā mača ir ļoti labās pozīcijās, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Abu komandu pirmajā spēlē Minhenē laukuma saimnieki svinēja uzvaru ar 5:0.

«Bayern» ir ļoti tuvu tam, lai septīto gadu pēc kārtas iekļūtu spēcīgāko astotniekā.

Traumas dēļ šo spēli izlaidīs «Bayern» uzbrucējs Kingslijs Komans un viens no pēdējo gadu pasaules labākajiem vārtsargiem Manuels Noiers. Savukārt «Bešiktaš» nepalīdzēs pieredzējušais aizsargs Pepe.

Lieliskā formā ir «Bayern» uzbrukuma līderis polis Roberts Levandovskis, kurš pēdējās 16 Čempionu līgas spēlēs izcēlies ar 16 vārtu guvumiem. Minhenes futbolisti šajā turnīrā izcīnījuši jau piecas uzvaras pēc kārtas, turklāt katrām no tām guvusi vismaz divus vārtus.

Līdz šim abas komandas savā starpā tikušās trīsreiz, visos mačos uzvaru izcīnot «Bayern». Turklāt gūto/zaudēto vārtu attiecība ir 9:0.

Arī šajā cīņā tiek prognozēta visai pārliecinoša «Bayern» uzvara.

Tikmēr otrajā spēlē, kas būs astotdaļfinālu noslēdzošā, Spānijas grands «Barcelona» «Camp Nou» uzņems Londonas «Chelsea». Mačs sāksies plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

Abu komandu pirmā tikšanās Londonā noslēdzās neizšķirti 1:1.

«Chelsea» traumas dēļ nevarēs palīdzēt aizsardzības balsts Davids Luiss.

«Barcelona» ar «Chelsea» līdz šim Eiropas klubu turnīros tikušās 13 reizes, kurās trīs uzvaras svinējusi Spānijas komanda, seši mači noslēgušies neizšķirti un četrreiz pārāka bijusi Londonas vienība.

«Barcelona» pēdējā laikā demonstrē teicamu spēli. Tā pēdējos 12 mačos nav izjutusi zaudējuma rūgtumu, turklāt šajās spēlēs izcēlusies 26 vārtu guvumiem.

«Chelsea» līderis ir beļģis Edens Azārs, kas šajā sezonā pretinieku vārtsargus pārspējis 15 reizes un veicis sešas rezultatīvas piespēles. Sešus no vārtiem viņš iesitis pēdējos deviņos mačos. Tikmēr «Barcelona» spožākā zvaigzne ir argentīnietis Lionels Mesi, kura vārds komentārus neprasa.

Ceturtdaļfinālu izloze notiks 16. martā.

Prestižā klubu turnīra fināls paredzēts 26. maijā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu