Tutāns kļūst par pirmo olimpisko čempionu snovborda «Big Air» lēcienos vīriešiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kanādietis Sebastjans Tutāns sestdien Phjončhanā kļuva par pirmo olimpisko čempionu snovborda «Big Air» lēcienos vīriešiem, šai disciplīnai debitējot Olimpiādes programmā.

Tutāns sacensībās nopelnīja 174,25 punktus, aiz sevis atstājot amerikāni Kailu Meku, kurš tika pie 168,75 punktiem, kamēr pie bronzas medaļas tika Lielbritānijas pārstāvis Billijs Morgans, kurš atpalika vēl par 0,75 punktiem.

Dalībnieki veica pa trim lēcieniem, bet rezultātu veidoja katra sportista divi labākie mēģinājumi.

Lielbritānijai šī bija piektā medaļa šajās olimpiskajās spēlēs, līdz ar to britiem Phjončhanā ir visu laiku veiksmīgākā ziemas Olimpiāde, kurā izdevies iegūt vienu zelta un četras bronzas medaļas.

Tutāns svinēja savu lielāko panākumu karjerā. Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs viņš bija devītais sloupstailā, savukārt Phjončhanā šajā disciplīnā bija 11.vietā.

Tikmēr aiz goda pjedestāla sestdien palika amerikāņi Kriss Kornings un Redmonds Džerārds, kuri ieņēma attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Vien 17 gadus vecais Džerārds, kurš iepriekš Phjončhanā negaidīti uzvarēja sloupstaila sacensībās, šoreiz no goda pjedestāla atpalika par 25,00 punktiem.

Sacensības klātienē vēroja ASV prezidenta meita Ivanka Trampa, kura Phjončhanā ieradusies, lai pārstāvētu savu valsti svētdien gaidāmajā olimpisko spēļu noslēgšanas ceremonijā.

Tāpat neveiksmīgi startēja kanādieši Makss Perots un Markss Makmoriss, kuri ieguva otro un trešo vietu sloupstailā, «Big Air» lēcienos paliekot attiecīgi devītajā un desmitajā vietā.

Ceturtdien «Big Air» sacensībās dāmām par olimpisko čempioni kļuva Austrijas sportiste Anna Gasere, aiz sevis atstājot amerikānieti Džeimiju Andersoni un 16 gadus veco Zoī Sadovsku-Sinotu no Jaunzēlandes.

Kanādas komanda izcīnīja 11 zelta medaļu šajās olimpiskajās spēlēs, kas ir trešais labākais rādītājs, atpaliekot vien no Norvēģijas un Vācijas, kam ir pa 13 augstākā kaluma godalgām.

«Big Air» snovbords, kurā dalībnieki veic akrobātiskus trikus pēc lēciena no tramplīna, ir viena no četrām disciplīnām, kas debitēja šajās olimpiskajās spēlēs. Tāpat pirmo reizi notika jaukto pāru sacensības kērlingā, kā arī tiks aizvadīts masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā.

Kopumā šajā Olimpiādē piedalās 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti. Olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu