Olimpiskā dienasgrāmata: Tiesneši Diānu nepažēlo

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/TVNET

Ne tik veiksmīga debija olimpiskajās spēlēs trešdien izdevās vien 17 gadus vecajai Latvijas daiļslidotājai Diānai Ņikitinai, kura pēc tiesnešu bargā lēmuma diemžēl palika bez izvēles programmas un ceļazīmes uz pasaules čempionātu. Tikmēr Olimpiāde lēnām, bet neapturami tuvojas beigām.

Savās debijas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā Ņikitina īsajā programmā palika 26. vietā un šajā pozīcijā Olimpiādi arī noslēgs, jo izvēles slidojumā, kas notiks piektdien, uzstāsies 24 labākās daiļslidotājas. Savā priekšnesumā Latvijas pārstāve iztika bez lielām kļūdām un nepiedzīvoja nevienu kritienu, tiesa, viņas izpildītie elementi nebija tik «tīri», lai pārliecinātu tiesnešus. Viņa īsajā programmā nopelnīja 51,12 punktus, kas no personīgā rekorda atpalika par septiņiem punktiem. Lai nodrošinātu iespēju startēt izvēles programmā, Ņikitinai pietrūka tikai 1,34 punktu.

Savukārt par tehnisko izpildījumu Ņikitina saņēma 26,35 punktus, taču ar to nebija pietiekami, lai izpildītu martā gaidāmā pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu. Tā paveikšanai pietrūka nieka 0,65 punktu.

Lai arī tiesnešu piešķirtie punkti bija sarūgtinājums, Ņikitina pēc īsās programmas neslēpa gandarījumu par savu priekšnesumu. Uzreiz pēc sava slidojuma un pirms tiesnešu verdikta viņa izplūda prieka asarās.

«Esmu priecīga, jo parādīju ļoti labu sniegumu. Apraudājos, jo biju ļoti, ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta nebiju apmierināta, jo tur nenoslidoju pārāk labi. Šoreiz vienkārši saņēmos, devos uz ledus un parādīju, ko varu.»

Pavisam pretējā noskaņojumā bija Ņikitinas slavenais treneris Stefans Lambjēls, kura paspārnē ir vēl viens Latvijas talants Deniss Vasiļjevs.

«Varbūt neredzēju to, ko redzēja tiesneši, tāpēc gribētu vēl paskatīties uz Diānas lēcieniem. Manuprāt, ar tiem viss bija kārtībā, tāpēc biju ļoti pārsteigts redzēt, kādu vērtējumu tiesneši piešķīruši. No tā, ko redzēju, domāju, tas ir negodīgi,» neapmierināts bija Turīnas olimpisko spēļu vicečempions Lambjēls.

A post shared by Diana (@diana_nikitina_09) on

Lai vai kā, Ņikitinai karjerā pirmās olimpiskās spēles ir noslēgušās un viņa kopā ar Lambjēlu un Vasiļjevu grasās atstāt Phjončhanu vēl pirms noslēguma ceremonijas. Tā vismaz izteicās Lambjēls – ja jau mūsu starti ir noslēgušies, neredzu iemeslu šeit uzkavēties, jo mums jāturpina strādāt.

Jau rakstīju par pirmdienas lielajiem priekiem, kad Latvija tika pie pirmās medaļas šajās olimpiskajās spēlēs, bobsleja pilotam Oskaram Melbārdim kopā ar stūmēju Jāni Strengu izcīnot bronzu divniekos. Vakar medaļu pasniegšanas laukumā pie olimpiskā stadiona norisinājās svinīgā godalgu pasniegšanas ceremonija.

Mūsējie gan izskatījās nedaudz satraukti, ko pēc tam nenoliedza paši – stress esot bijis lielāks nekā pirms Olimpiādes noslēdzošā brauciena.

Katrā ziņā abi otrdien bija laimīgi sportisti, kas noteikti dos pozitīvu emociju lādiņu nedēļas nogalē gaidāmajās četrinieku sacensībās. Sagaidāms, ka arī tur mūsējie cīnīsies par medaļām.

Tieši šodien tika aizvadīti pirmie oficiālie četrinieku treniņbraucieni, mūsu ekipāžām esot pirmā desmitnieka robežās vai ārpus tā. Tiesa, pagaidām vēl notiek dažādi eksperimenti un izmēģinājumi, tāpēc par reāliem spēku samēriem šajā disciplīnā spriest ir pāragri. Arī Latvijas otrais pilots Oskars Ķibermanis, kurš pēc divniekos iegūtās devītās vietas ar medijiem nerunāja, trešdien norādīja, ka treniņos kaut ko nopietnāku varēs sazīmēt ceturtdien un piektdien.

Nedēļas nogalē karjeras noslēdzošās sacensības varētu aizvadīt pieredzējušais stūmējs Daumants Dreiškens. Viņš dienu pirms divnieku starta pēc treneru lēmuma Melbārža ekipāžā tika aizstāts ar Strengu, kurš esot labākā fiziskajā formā.

Pēc trešdienas pirmajiem četrinieku treniņiem Daumants nenoliedza, ka ir vilšanās un šāds pavērsiens palīdzēšot vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām.

Četrinieku sacensības būs vienas no beidzamajām šo olimpisko spēļu programmā, noslēguma ceremonijai svētdien risinoties plkst.13 pēc Latvijas laika. To, ka Olimpiāde tuvojas savai izskaņai, var just. Prom devušies liela daļa sportistu, kamēr mediju ciematā vairs nav tik daudz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju, kā arī brokastīs vairs neveidojas tika garas rindas.

Savā ziņā olimpiskās spēles žurnālistiem ir tāds kā divu nedēļu maratons, kurā jāpaspēj sabiedrībai sniegt visu aktuālo informāciju. Nenoliegšu, ka ir uzkrājies nogurums un domas jau sāk virzīties uz māju pusi.

Bet līdz tam vēl ir jāpaveic viena lieta – Latvijai jātiek pie vēl vismaz vienas medaļas. Domāju, tas arī piepildīsies, un savu pirmo Olimpiādi varēšu noslēgt uz priecīgas nots!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu