Sirsniņa tālmetiens sagādā «Ventspilij» pirmo zaudējumu LBL sezonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Pēc grūta Rinalda Sirsniņa tālmetiena sestdien «Ogres» komanda «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas spēlē ar 89:87 (24:22, 24:27, 17:22, 24:16) pieveica vicečempioni «Ventspils», kas piedzīvoja šosezon pirmo neveiksmi pašmāju čempionātā.

Sirsniņš precīzi meta 1,6 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Pirmajā puslaikā lielākais kādas komandas pārsvars bija pieci punkti, bet trešajā ceturtdaļā «Ventspils», veicot desmit punktu izrāvienu, izvirzījās vadībā ar 69:58. Tomēr ogrēnieši panāca pretiniekus un izšķirošajās minūtēs cīņa atkal notika punkts punktā. 13 sekundes pirms pamatlaika beigām Rolands Freimanis atguva vadību «Ventspilij» (87:86), turklāt sekojošais «Ogres» uzbrukums nebija precīzs.

Turpinājumā divus soda metienus garām aizmeta Māris Gulbis un mājinieki devās savā noslēdzošajā uzbrukumā, ar grūtu tālmetienu precīzu esam Sirsniņam. Ventspilniekiem palika vēl 1,6 sekundes, lai izglābtos, bet Riharda Lomaža raidījums lidoja garām grozam.

Uzvarētājiem pa 13 punktiem iemeta Gints Antrops un Rihards Zēbergs, bet pa 12 punktiem guva Sirsniņš, kuram bija arī astoņas rezultatīvas piespēles, un Guntis Sīpoliņš.

Tikmēr «Ventspils» komandai ar 17 punktiem palīdzēja lietuvietis Juļs Juciks, 16 punktus iemeta Lomažs, bet 14 punkti bija Dominesam Bērnetam.

Zīmīgi, ka «Ogre» tagad pieveikusi abas spēcīgākās Latvijas komandas, jo sezonas sākumā apspēlēja arī «VEF Rīga». Turklāt ogrēnieši vēlreiz bija tuvu uzvarai pār «VEF Rīga», kad 10.janvārī arī Sirsniņš realizēja grūtu pēdējo sekunžu tālmetienu, tomēr toreiz «VEF Rīga» atbildei palika piecas sekundes un Alekss Peress izrāva čempioniem uzvaru.

Ventspilnieki bija uzvarējuši visās 16 šosezon aizvadītajās LBL spēlēs, taču Ogrē ieradās sliktā noskaņojumā, jo šonedēļ izšķirošajā cīņā par vietu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas astotdaļfinālā ar 59:80 piekāpās Grieķijas klubam Saloniku PAOK. Līdz ar to kurzemnieki savā apakšgrupā palika piektie un starptautisko sezonu turpinās līmeni zemākā FIBA Eiropas kausā, kurs astotdaļfinālā marta sākumā būs jātiekas ar Dānijas vienību Orhūsas «Bakken Bears».

Savukārt «Ogres» komanda šonedēļ svinēja uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL), taču tai pietrūka divu punktu, lai savā apakšgrupā izcīnītu otro vietu un iegūtu parocīgāku pretinieku ceturtdaļfinālā, kurā būs jātiekas ar Lietuvas klubu «Šiauliai».

Šī abām vienībām bija trešā savstarpējā spēle šosezon. Iepriekšējās divās ar septiņu punktu pārsvaru uzvarēja «Ventspils» (89:82 un 75:68).

LBL kopvērtējumā līderei «Ventspils» ir 16 uzvaras 17 mačos, savukārt ar 12 panākumiem 14 dueļos seko «VEF Rīga». Tikmēr «Jūrmalai» ir 11 uzvaras 15 cīņās, bet tālāk ar 12 panākumiem 19 dueļos seko «Ogre».

Piektajā vietā ir «Jēkabpils», kas izcīnījusi septiņas uzvaras 19 mačos, bet sestā ar piecām uzvarām 15 cīņās ir «Betsafe»/«Liepāja».

Pirmajam sešiniekam ar piecām uzvarām 18 spēlēs seko «Latvijas Universitāte», divas uzvaras deviņos mačos ir «Valka»/«Valga» rēķinā, bet «Valmiera»/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 20 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr «VEF Rīga» spēlēs trīs apļus, bet «Valka»/«Valga» - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja «VEF Rīga» komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot «Ventspili», kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva «Barons kvartāls», kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu