Halepa «trillerī» pieveic Kerberi un kļūst par Vozņacki pretinieci finālā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pasaules sieviešu tenisa ranga līdere Simona Halepa ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta pusfināla mačā ar 6-3, 4-6, 9-7 uzvarēja vācieti Angeliku Kerberi un kļuva par Dānijas pārstāves Karolīnas Vozņacki pretinieci finālā.

Līdz ar to sestdien gaidāmajā finālā tiksies šī brīža pasaules ranga pirmo divu vietu īpašnieces. Uzvarētāja šajā mačā saglabās vai iegūs pasaules ranga līderes godu.

Zīmīgi, ka Kerbere un Vozņacki līdz šim Austrālijas atklātā čempionāta finālā vēl nebija iekļuvušas, turklāt abas pie «Grand Slam» tituliem tā arī vēl ne reizi nav tikušas.

Savu pusfināla maču Halepa iesāka lieliski, jo uzvarēja pirmajos piecos geimos un atradās vadībā ar 5-0, tomēr pēcāk Kerbere parādīja raksturu un tika pie diviem breikiem pēc kārtas, kas ļāva pietuvoties līdz 3-5. Tiesa, Halepa devītajā geimā lauza vācietes servi un uzvarēja pirmajā setā.

Otrais sets jau aizritēja līdzvērtīgā cīņā. Rezultātam esot 4-4, Kerbere ieguva svarīgu breiku un pēcāk spēja izservēt setu un panākt izšķirošo - trešo - setu. Arī tajā tenisistes spēkojās līdzvērtīgi, bet astotajā geimā Halepa lauza vācietes servi un panāca 5-3. Līdz ar to viņa varēja servēt par uzvaru spēlē, bet to rumāniete paveica nesekmīgi, turklāt pēc garas un emocionālas izspēles Kerbere izmantoja vienīgo breikbumbu un breiku atspēlēja.

Lai arī servēja Kerbere, nākamajā geimā Halepa ieguva divas mačbumbas, taču tās viņa neizmantoja, turklāt 11.geimā breikbumbu jau ieguva vāciete. Līdz ar to pēc tam jau viņa varēja servēt par uzvaru šajā spēlē. Izvirzoties vadībā ar 40:15 un iegūstot divas mačbumbas, Kerbere pārsvaru tomēr nenoturēja un viņas pretiniece vēlāk ieguva breiku, rezultātam kļūstot neizšķirtam 6-6.

Šādā gadījumā taibreiks «Grand Slam» turnīros netiek aizvadīts, tāpēc kādai no tenisistēm, lai izcīnītu uzvaru šajā cīņā, bija jāizvirzās vadībā ar divu geimu tiesu. Šajā maratonā pārāka izrādījās Halepa, kura 16.geimā tika pie svarīgā breika un uzvarēja trešajā setā ar 9-7.

Abas tenisistes ceturtdien kortā pavadīja teju divarpus stundas.

«Manī bija pārliecība par sevi. Iepriekš turnīrā biju savainojusi potīti un tobrīd teicu, ka cīnīšos līdz pat galam un pēc tam vairāk atpūtīšos. Pēc šī turnīra es nudien paņemšu garāku atpūtu,» pēc iekļūšanas finālā teica Halepa. «Centos būt mierīga, bet šodienas mačs bija pamatīgs «trilleris» - te augšā, te lejā. Es nepadevos, un par to esmu ļoti lepna.»

«Fināls pret Vozņacki būs liels izaicinājums. Centīšos nedomāt par titulu. Ja tam būs lemts notikt, tad arī notiksies,» pauda Halepa.

Halepai līdz šim nav izdevies triumfēt «Grand Slam» turnīrā, pērn otro reizi karjerā zaudējot Francijas atklātā čempionāta izšķirošajā cīņā, toreiz atzīstot Latvijas zvaigznes Aļonas Ostapenko pārākumu.

Tikmēr Kerbere 2016.gadā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, pērno gadu uzsākdama ranga līderes godā. Tiesa, 2017.gada sezona viņai bija neveiksmīga, vācietei to noslēdzot 21.pozīcijā, taču šīs sezonas veiksmīgais sākums viņai palīdzēs atgriezties ranga pirmajā desmitniekā.

Ieskaitot mačus arī Hopmena kausa izcīņā, Kerbere pirms ceturtdienas mača bija guvusi 14 uzvaras pēc kārtas. Pirms došanās uz Austrālijas atklāto čempionātu viņa triumfēja Sidnejas WTA «Premier» turnīrā.

Tikmēr pasaules otrā rakete Karolīna Vozņacki savā pusfināla cīņā ar 6-3, 7-6 (7:2) pieveica Beļģijas pārstāvi Elisi Mertensu.

Vozņacki šajā mačā gan neiztika bez nervu spriedzes, jo otrajā setā, rezultātam esot 5-4, viņa servēja par uzvaru spēlē, tomēr pasaules ranga 37.vietas īpašniece Mertensa, pateicoties titulētās pretinieces dubultkļūdām, ieguva breiku un pēcāk noveda setu līdz taibreikam. Tajā gan krietni pārliecinošāk nospēlēja Dānijas tenisiste, gūstot virsroku ar 7:2 un triumfējot arī visā mačā.

«Šis panākums man nozīmē ļoti daudz. Otrajā setā situācija vienubrīd kļuva tiešām nervus kutinoša, jo pieļāvu pāris dubultkļūdas. Parasti esmu mierīga, bet šoreiz jutos nervoza un man nedaudz trīcēja kājas,» pēc cīņas atzina Vozņacki, kura Austrālijas atklātā čempionāta finālu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Savukārt «Grand Slam» turnīru finālos Vozņacki nebija iekļuvusi kopš 2014.gada, kas sasniedza izšķirošo maču ASV atklātajā čempionātā, kur gan piekāpās titulētajai amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Vozņacki karjeras laikā vēl nekad nav uzvarējusi kādā no «Grand Slam» turnīriem, bet finālu kopumā sasniegusi trešo reizi. Iepriekšējie divi gadījumi bija ASV atklātajā čempionātā (2009. un 2014.gadā).

Savukārt Mertensa «Grand Slam» pamatturnīros spēlēja tikai piekto reizi, turklāt Melburnā viņa to darīja pirmoreiz, jo pērn pēc triumfa Hobārtas WTA turnīrā nepaspēja ierasties uz kvalifikāciju. Hobārtā viņa triumfēja arī šogad un, ieskaitot sezonas sākumā aizvadīto neoficiālo Hopmena kausa izcīņu, beļģiete līdz ceturtdienas cīņai ar Vozņacki bija uzvarējusi jau 11 mačos pēc kārtas, kuros bija nepieciešams iziet laukumā.

Kāda Beļģijas dāmu tenisiste turnīrā tik tālu tika pirmoreiz kopš 2012.gada, kad sacensībās triumfēja Kima Kleistersa. Zīmīgi, ka Mertensa šobrīd trenējās kādreizējās izcilnieces Kleistersas akadēmijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu