Bertāns starta sastāvā; «Spurs» sabojā svētkus Džeimsam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dāvis Bertāns pirmo reizi šajā sezonā sāka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maču starta piecniekā, palīdzot Sanantonio «Spurs» komandai ar 114:102 pieveikt iepriekšējās sezonas finālisti Klīvlendas «Cavaliers» ar Lebronu Džeimsu priekšgalā, kuram šis bija īpašs vakars.

25 gadus vecais latvietis laukumā pavadīja 29 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 13 punktiem (1p. 3/3, 2p. 2/2, 3p. 2/7), savāktām piecām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus un spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu +5.

Savā debijas sezonā Gregs Popovičs Bertānu starta sastāvā laukumā sūtīja sešas reizes.

Ar gūtiem 30 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām «Spurs» uzvaru kaldināja Lemarkuss Oldridžs, 19 punktus pievienoja Dedžonte Marejs, bet 14 punkti un sešas rezultatīvas piespēlēs pieredzējušajam Francijas saspēles vadītājam Tonijam Pārkeram.

A post shared by Davis Bertans (@dbertans_42) on

Tikmēr 33 gadus vecais Lebrons Džeimss šajā vakarā pārsniedza 30 000 gūto punktu robežu. Viņš iemeta 28 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un veica septiņas piespēles. Vēl «Cavaliers» rindās 14 punktus iemeta Aizeja Tomass.

Džeimss kļuvis par pirmo NBA spēlētāju līgas vēsturē, kuram izdevies pārsniegt 30 000 punktu robežu, savācot vismaz 7000 atlēkušo bumbu un izdarot vismaz 7000 piespēļu. Viņš ir jaunākais spēlētājs, kas guvis tik daudz punktu. Kobe Braients 30 000 punktu sasniedza 34 gadu vecumā.

Tiesa, viņš atkārtoja savas karjeras garāko sēriju, proti, septīto maču pēc kārtas laukumu pametot ar negatīvu +/- rādītāju.

«Spurs» šajā mačā nevarēja palīdzēt vairāki līderi. Savainojuma dēļ laukumā nedevās Pau Gasols, Kavai Lenards, Manu Džinobili. Tāpat traumu turpina dziedēt Rūdijs Gejs.

Bertāns šajā sezonā vidēji mačā guvis 5,7 punktus un savācis 1,9 atlēkušās bumbas. Trīspunktu metienus viņš realizējis ar 38,8% precizitāti.

Sanantonio komanda turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr «Cavaliers» ir trešā spēcīgākā vienība Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu