Krievs Sirotkins izkonkurē Kubicu un kļūst par Williams otro pilotu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Reuters/ScanPix; TVNET kolāža

Krievijas pilots Sergejs Sirotkins kļuvis par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandas «Williams» otro pilotu, cīņā par šo vietu izkonkurējot pieredzējušo poļu braucēju Robertu Kubicu.

Par 22 gadus vecā Sirotkina pievienošanos otrdien paziņoja «Williams» vienība. Līdz ar to

krievs kļūs par tikai 19 gadus vecā kanādieša Lensa Strola komandas biedru.

Šis duets nākamsezon būs jaunākais F-1 čempionātā.

Pēc Sirotikina pievienošanās «Williams» nākamās sezonas F-1 čempionātā vairs nav brīvu pilota vietu.

Cīņā par «Williams» otrā pilota vietu Sirotkins pārspēja 33 gadus veco Kubicu, kurš cerēja atgriezties F-1 čempionātā un piedalījās arī testos. Tomēr

polis nebija gana ātrs, turklāt tiek uzskatīts, ka Krievijas pilots komandai līdzi atvedis arī brangāku sponsoru finansējumu.

«Sergejs mūs patīkami pārsteidza ar savu ātrumu un talantu, kā arī tehniskajām zināšanām un darba ētiku,» izteicās «Williams» komandas tehniskais vadītājs Pedijs Lovs.

Tiesa,

Kubica no «Williams» komandas nepazudīs, jo strādās pie formulas attīstības

un piedalīsies atsevišķu posmu treniņbraucienos.

Līdz šim Sirotkins F-1 sacensībās nav piedalījies, tomēr iepriekšējā sezonā viņš «Renault» komandā piedalījās atsevišķu posmu piektdienas treniņbraucienos.

Iepriekš Sirotkins bijis testpilots arī citā F-1 komandā «Sauber», kā arī divreiz bijis trešais GP2 čempionāta kopvērtējumā. Šis čempionāts tagad pārsaukts par F-2.

Tikmēr Kubica 2006.gadā kļuva par pirmo poli, kurš startējis F-1. Pirmās četras sezonas viņš pavadīja «Sauber» vienībā, izcīnot vienu uzvaru, bet 2010.gadā pārstāvēja «Renault» komandu.

Kubica smagā avārijā rallija sacensību laikā 2011.gada sākumā guva dzīvībai bīstamas traumas.

Pēc diviem gadiem viņš atsāka autosportista gaitas, piedaloties rallijā un DTM čempionātā, taču ar lieliem panākumiem neizceļoties.

Pagājušajā sezonā «Williams» komandu pārstāvēja Strols un brazīliešu veterāns Felipe Masa, kurš tagad beidzot noslēdzis savu F-1 braucēja karjeru.

«Williams» pagājušajā sezonā tika pie 83 punktiem, kas Konstruktoru kausā ļāva ieņemt piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu