Video: Girgensons aicina iebalsot Porziņģi NBA Visu zvaigžņu spēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo «Sabres» uzbrucējs Zemgus Girgensons aicina līdzjutējus balsot par Kristapu Porzinģi, lai viņš iekļūtu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē.

Porziņģa pārstāvētais klubs Ņujorkas «Knicks» savā oficiālajā «Twitter» kontā ievietojis video, kurā Girgensons aicina līdzjutējus balsot par Latvijas basketbolistu.

Pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, Girgensons piedalījās 2015. gada NHL Visu zvaigžņu spēlē. Viņš saņēma visvairāk balsu sākumsastāva noteikšanas balsošanā. Toreiz par Girgensonu nobalsoja vairāk nekā 1,5 miljonus reižu.

Balsojums par 2018. gada NBA Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem sākās 21.decembrī, bet starprezultātos Porziņģis ticis pie 640 928 balsīm, kas starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem ir ceturtais labākais rādītājs.

Lai iekļūtu sākumsastāvā, Latvijas basketbolistam balojumā jātiek labāko trijniekā starp garajiem spēlētājiem.

Līderis Austrumu konferencē ir Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss, kurš iekrājis 1 622 838 balsis, otrais ar 1 480 954 balsīm ir Jannis Adetokunbo, kamēr trešo vietu ieņem Filadelfijas «76ers» centrs Žoels Embīds, kuram ir 784 287 balsis.

Balsis par sev iecienītajiem NBA spēlētājiem var atdod līgas mājaslapā «NBA.com» un aplikācijā «NBA App», kā arī «Twitter», «Facebook», «Google» un pirmoreiz caur «Amazon Alexa».

Starta sastāvu dalībnieki, tajā skaitā komandu kapteiņi kļūs zināmi 18.janvārī, bet rezervisti tiks nosaukti piecas dienas vēlāk.

NBA šosezon nolēmusi mainīt Visu zvaigžņu spēles komandu sastāvu komplektēšanas procedūru, pirmo reizi līgas vēsturē atsakoties no Austrumu un Rietumu konferenču formāta, tajā pašā laikā lielāku lomu uzticot tiem spēlētājiem, kuri tiks izraudzīti par savu vienību kapteiņiem.

Līdzjutēju balsojums vairs nebūs izšķirošais Visu zvaigžņu spēles starta sastāvu noteikšanā, jo starta piecnieki tiks noskaidroti, arī ņemot vērā spēlētāju un žurnālistu izvēli, kamēr rezervistus noteiks NBA treneri.

Līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos spēlētāju un mediju pārstāvju izvēle. Tie divi basketbolisti, kuri savās konferencēs saņems lielāko līdzjutēju atzinību, kļūs par komandu kapteiņiem, un tieši viņiem piederēs lielākā nozīme komandu komplektācijā.

Kapteiņi īpašā ceremonijā izvēlēsies savu komandu spēlētājus gan no tiem basketbolistiem, kuri balsojumā iekļuva spēles sākumsastāvā, gan tiem, kurus izvēlēsies abu komandu galvenie treneri. Par tiem kļūs tie speciālisti, kuru vadītās vienības savās konferencēs divas nedēļas pirms zvaigžņu spēlēs būs pirmajās vietās. Tiesa, Goldensteitas «Warriors» galvenais treneris Stīvs Kers un Bostonas «Celtics» vadītājs Breds Stīvenss, kuri zvaigžņu komandas vadīja jau pērn, šogad to nedrīkstēs darīt.

Tāpat kā līdz šim Visu zvaigžņu spēlē piedalīsies 24 basketbolisti, taču komandu kapteiņi no pārējiem 22 varēs partneros izvēlēties jebkuru, neskatoties uz to, kādā konferencē viņš spēlē, piemēram, pieļaujot iespēju, ka pretējās komandās spēlē viena kluba basketbolisti, kas iepriekš nebija iespējams.

Pagājušajā sezonā līdzjutēju balsojumā vislielāko atzinību saņēma Lebrons Džeimss un Stefans Karijs, kuri uzvarēja savās konferencēs.

NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Iepriekšējās divas sezonas NBA Zvaigžņu spēles pasākumos piedalījās arī Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, abas reizes piedaloties NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kur pārstāvēja Pasaules komandu. Tāpat Porziņģis šā gada februārī Ņūorleānā uzvarēja vienā no Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu