Rīgas «Dinamo» nespēj iekļūt Špenglera kausa pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Špenglera kausa izcīņas ceturtdaļfinālā Rīgas «Dinamo» hokejisti piektdien Davosā (Šveice) ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:1, 0:2) zaudēja Čehijas klubam Hradeckrālovas «Mountfield», kuru pārstāv rīdzinieku vienības bijušie spēlētāji aizsargs Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš.

«Dinamo» sastāvā par mača labāko spēlētāju atzina Miķeli Rēdlihu, kurš guva komandas vienīgos vārtus šajā spēlē. Savukārt ar rezultatīvu piespēli izcēlās Miks Indrašis.

Līdz ar šo zaudējumu «Dinamo» noslēgusi dalību prestižajā turnīrā, kamēr «Mountfield» sestdien pusfinālā tiksies ar Kanādas izlasi.

Par «Dinamo» labākajiem spēlētājiem visa turnīra gaitā tika atzīti Indrašis, Denijs Kristo un Krišjānis Rēdlihs.

Mača rezultātu piektajā minūtē atklāja «Mountfield» kapteinis Jaroslavs Bednāržs, kurš meta precīzi aizturētā soda laikā. Tālu no sava cietokšņa izslidojot Jānim Kalniņam, Bednāržs apslidoja vārtus un iemeta ripu nepiesegtajā stūrī. Kad līdz pirmā perioda beigām bija palikusi nepilna minūte, Miķelis Rēdlihs pēc Mika Indraša piespēles izlīdzināja mača rezultātu.

Otrajā trešdaļā abām komandām bija iespējas izvirzīties vadībā, ko piecas minūtes pirms perioda beigām izmantoja Radeks Smoleņjāks, kurš pretuzbrukumā palika nepieskatīts tieši pretī vārtiem.

Tāpat arī trešajā periodā vienības apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, bet arī šoreiz veiksme bija «Mountfield» pusē, jo astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Petrs Koukals panāca jau 3:1 Čehijas komandas labā.

«Dinamo» piecas minūtes pirms finālsvilpes tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču tas netika izmantots, turklāt rīdzinieki uzreiz nonāca arī mazākumā. Tajā Latvijas komanda Kalniņu nomainīja pret piekto laukuma spēlētāju, Bedriham Kēleram raidot ripu tukšos vārtos.

Rīgas «Dinamo» - Hradeckrālovas «Mountfield» 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Vārtu guvēji: 0:1 Jaroslavs Bednāržs (5:39), 1:1 Miķelis Rēdlihs (19:36), 1:2 Radeks Smoleņāks (34:55), 1:3 Petrs Koukals (51:48), 1:4 Bedrihs Kohlers (tukš. vārt., 58:31)

Rīgas «Dinamo» apakšgrupu kārtā ar 1:6 zaudēja Šveices izlasei, bet ar 4:3 papildlaikā uzvarēja Somijas klubu Hāmēnlinnas HPK, Toriāni vārdā nosauktajā grupā ieņemot otro vietu. Šajā grupā ar sešiem punktiem uzvarēja Šveice, kas uzreiz tika pusfinālā, bet HPK tika pie viena punkta.

Tikmēr «Mountfield» Katīni grupā ar 3:5 zaudēja Kanādas izlasei, abiem latviešiem gūstot pa vārtiem, bet pēc tam ar 1:5 atzina turnīra saimnieces «Davos» pārākumu, Cibuļskim asistējot čehu kluba vienīgo vārtu guvumā. Grupā ar sešiem punktiem uzvarēja Kanāda, trīs punkti bija «Davos» rēķinā, bet «Mountfield» palika tukšā.

Vēl vienā duelī par vietu pusfinālā «Davos» tiksies ar HPK komandu, šī mača uzvarētājus pusfinālā gaidot Šveices izlasei.

Džeriņš «Mountfield» komandā spēlē otro sezonu, bet Cibuļskim šī Čehijas klubā ir pirmā sezona, abiem diviem pirms tam ilgstoši pārstāvot Rīgas «Dinamo» vienību.

Hradeckrālovas klubs Špenglera kausā piedalījās arī pērn, nespējot tikt pusfinālā, jo izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:5 zaudēja Kanādas izlasei.

Šosezon «Mountfield» gana sekmīgi spēlē Čehijas augstākās līgas čempionātā, kur ar 64 punktiem ir trešā, savukārt nesekmīgs starts sanāca Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā, netiekot izslēgšanas spēlēs.

Džeriņš šosezon Čehijas čempionātā 25 spēlēs ir guvis trīs vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 34 mačos ticis pie sešiem vārtiem un septiņas reizes asistējis partneriem.

Rīgas «Dinamo» Špenglera kausa piedalās otro reizi. Debija bija 2011.gadā, kad rīdzinieki tika līdz finālam, taču toreiz izšķirošajā spēlē Pekas Rautakallio trenētā komanda zaudēja turnīra saimniekiem «Davos» hokejistiem.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas «Servette» vienību no Šveices. Savukārt iepriekšējos divus gadus finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā «Lugano», abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu